Det gjenstår enda to episoder av humorserien «Hvite gutter» sin fjerde sesong, men Discovery kan allerede nå røpe at det vil komme en femte sesong.

- Serien har en trofast fanskare som neppe hadde vært fornøyd om vi ikke hadde laget en ny sesong. Så guttene er i gang med produksjon av sesong fem, sier kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery til Kampanje.

– «Hvite gutter» er en serie vi er veldig fornøyd med. De tre første episodene i årets sesong har alle over 300.000 seere, fortsetter McBride.

Skuespiller Eirik Hvattum som spiller karakteren Jens forteller at de er veldig glade for at det blir en ny sesong.  

- Vi begynner å filme nå om ti dager. Så det er litt kaos for oss nå. Jeg går og triller en barnevogn, samtidig som jeg skriver manus og nå snakker med deg, sier Hvattum til Kampanje.

Koronasituasjonen førte til omskrivning
Hvattum forteller at koronasituasjonen har ført til at de måtte skrive om deler av manuset for å kunne gå i gang med opptak.

- Vi har jobbet intenst i to uker nå for å skrive littegrann om. Det er enklere å filme ute enn inne, så det blir utevors i stede for innevors. Litt kjedelige oppgaver, men viktig at vi gjør det så vi møter retningslinjene som er kommet, sier Hvattum. 

- Blir det åtte nye episoder?

- Vi filmer tolv, forteller Hvattum.

Fornøyd med ny sesong:

Eirik Hvattum her til venstre sammen med Jørgen Evensen, Torjus Tveiten og Johannes Roaldsen Fürst som utgjør kompisgjengen i «Hvite gutter». Foto: Discovery

- Vi er ikke så store
TVNorge-serien som har gått på kanalen siden januar 2018 har blitt nominert til to Gullruten-priser og serien har blitt en strømmehit på Dplay. TVNorge-sjef Tine Austvoll Jensen sa i 2017 at hun håpte «Hvite gutter» skulle knekke digitalkoden for Discovery.

- Med fire sesonger og en femte på vei, begynner «Hvite gutter» å bli et flaggskip for TVNorge?

- Det er et godt spørsmål. Vi er veldig glad for at det går så bra. Vi er hvert fall en slags jolle med vimpel. Vi er ikke så store, det er bare vi fire gutta så når vi går på jobb føler vi at vi fortsatt går på Westerdals og skal jobbe i gruppe sammen, men nå får vi penger for det og Løvenskiold tar ikke pengene lenger, sier Hvattum.

- Blir det enklere eller vanskeligere å skrive nye episoder?

- Det blir enklere å skrive, men vanskeligere å være original. Vi blir bedre til å skrive, men vi må finne de rare tingene som folk kjenner seg igjen i. Vi kjenner karakterene ganske godt nå, så nå prøver vi å utvikle de mer som mennesker og gi de nye trekk. Kim Haugen og Henrik Mestad kommer vi til å få se noen ny sider av i sesong fem, røper Hvattum.

Skuespilleren forteller at det også vil komme noen nye tilbakeblikk.

- Det blir noen nye flashbacks, men kanskje ikke til samme tidsepoke. Vi har lyst å se hvordan de tre andre møttes og, sier Hvattum.

Les mer: Slik har «Hvite gutter» blitt en strømmesuksess: - Har vært en øyeåpner for oss

Returnerer:

I sesong fem vil seerne få se nye sider av karakterene til Henrik Mestad og Kim Haugen. - Forhåpentligvis går det da opp noen lys «ja, selvfølgelig er de sånn», sier Eirik Hvattum. Foto: Discovery