De offisielle nettmålingene fra Kantar viser at bruken av norske nettsteder går noe tilbake i forhold til rekordmåneden mars, men ligger fortsatt over nivåene for januar og februar.

Den totale digitale dekningen for nettstedene ble redusert med 7% fra mars til april. Bruk av nettsteder via PC gikk tilbake med 10%, mobil med 9% og nettbrett med 6%. Alle tallene for de 170 nettstedene fordelt på mobil, PC og nettbrett ligger på MBLs nettsider. Her finner man også samlet dekning for de norske avisene på papir og digitalt.

I følge Kantar samlet VG hele 1.968.000 gjennomsnittlige daglige digitale brukere, NRK 1.492.000, Dagbladet 1.124.000 og TV2 910.000 i april.

Nettrafikken faller:

Grafen viser utviklingen til norske nettaviser for april måned. Tallene går noe tilbake sammenlignet med rekordmåneden mars. Kilde: Kantar.

De fleste nettstedene går tilbake fra mars til april, men Yr, Finn.no og boligsider øker. Når nedstengingen av Norge i mars var på det strengeste var vi altså ikke så opptatt av vær, bolig og kjøp av varer og tjenester. I april ser vi en sterk vekst for Finn.nos tjenester. De norske mediehusene opplever også en vekst innen områder som hus og hjem, bil/båt, mat og moter. Vi vender altså som forventet gradvis tilbake til en normal hverdag både når det gjelder mediebruk og forbruk.

De kommersielle samkjøringene gikk tilbake med 5% fra rekordmåneden mars til april, men befinner seg lagt over nivåene for januar og februar. De tre største samkjøringene for papir og digitalt var Schibsted med 3.072.000, Aller Media 2.356.000 og Amedia 2.237.000.

Erfaringer fra tidligere større nyhetshendelser som for eksempel terrorhandlingen 22.juli tilsier at det digitale konsumet vil bli redusert etterhvert som nyhetsbehovet avtar. Men fremdeles er nordmenn opptatt av å motta nyttig informasjon om hvordan de skal forholde seg til koronakrisen og å nyheter om hva skjer ellers i verden. Siste runde av Kantar 24 timer, som ble gjennomført i begynnelsen av april, viser at nyhetsnettsteder som Aftenposten, NRK.no, TV2.no og lokalavisene har svært høy tillitt i den norske befolkningen. Videre har nok Lørenskog-forsvinningen skapt stor interesse blant folk flest som igjen har medført høye besøkstall for nettavisene.

Kantar følger utviklingen tett og kommer tilbake med flere analyser av mediebruken og folks forbrukeratferd på Kampanje.com!