NRK slapp to episoder av «Førstegangstjenesten» i desember 2019. Humorserien, hvor Herman Flesvig spiller fire skikkelser som alle har en svært ulik tilnærming til Forsvaret, ble en braksuksess for NRK og satte strømmerekord i NRK TV. Kanalen fortalte før jul at det ville komme ti nye episoder til sommeren.

Nå er det uklart når Flesvig og NRK kan komme i gang med innspillingen.

- Vi har utsatt opptaksstart litt, men det er en produksjon som er ganske fleksibel og rask å få opp på beina, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, til Kampanje.

Resar sier de ikke har spilt inn noen episoder enda. 

- Vi skal egentlig begynne 15. april, men vi vet ikke helt egentlig. I verste fall får vi kanskje publisert halvparten når vi skulle, også kommer resten senere. Men vi vet ikke om vi må dele det opp eller om vi greier hele, sier Resar.

- Vi er fleksible
Den fungerende underholdningsredaktøren sier at teamet som lager «Førstegangstjenesten» er et lite og fleksibelt team. 

- Vi kan skyve to-tre uker etter hvert som restriksjoner kommer eller blir lettet på. Vi er et lite team så vi er veldig fleksible heldigvis, sier Resar.

Per dags dato må man spille inn TV-produksjoner med to meter mellom medarbeidere.

- Det er ikke sikkert metersregelen er et så stort problem. Det kan hende vi greier å lage noen episoder, for det er ikke TV-dramastørrelse på det her. Det kan være scener hvor det bare er Herman og scener med få aktører, legger hun til.

Har utsatt opptaksstart:

Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning. Foto: NRK.

- Legger alternative planer
Tidligere i dag ble det kjent at også NRK-serien «Side om side» er utsatt. Humorserien med blant annet Pernille Sørensen og Vidar Magnussen har måtte utsette opptaket av sesong åtte på ubestemt tid som en følge av koronakrisen.

TV-sjef Arne Helsingen i NRK forteller at de jobber med å kartlegge de langsiktige konsekvensene av at en del produksjoner må utsettes.

- Vi har hele tiden dialog om hvilke produksjoner som får problemer med å levere til hvilken tid. Vi legger alternative planer og har både plan-b og plan-c som vi jobber med, sier han til Kampanje.

- Har dere noe å erstatte «Side om side» med?

- Ja, det er derfor vi arbeider med plan-b. Vi kommer til å ha et tilbud til høsten, men hvordan det vil komme til å se ut, er for tidlig å si nå, sier Helsingen.

Håper enda på premiere før sommerferien
Fungerende underholdningsredaktør Christina Rezk Resar forteller at manuset til de ti kommende episodene av «Førstegangstjenesten» er ferdig skrevet. 

- Når er planlagt premiere?

- Før sommerferien hadde vi håpet på og det håper vi enda på, men om vi da får alle episodene enda det vet vi ikke. Vi får se om vi publiseres noen og det blir et opphold. Sist da vi lagde kun to episoder så var jo håpet at neste gang vi kom ut med noe så skulle alle episodene komme, sier Resar.

Til tross for at det ikke er spilt inn noe mer «Førstegangstjenesten», har Herman Flesvig dukket opp som karakteren «Ola Halvorsen» på NRK. Forrige uke publiserte NRK en snutt hvor «Ola Halvorsen» deler korona-tips. 

Resar sier de har fått veldig gode tilbakemeldinger på videoen.

- «Ola Halvorsen»-videoen gikk helt fantastisk bra. Vi har fått mye gode tilbakemeldinger fra sykepleier og leger på at det var gode råd. Hvis det blir en utsettelse på «Førstegangstjenesten» så gjør man gjerne sånne ting. Det er egentlig bare Herman, regi og foto som går ned i kjellern. Det handler bare om å ha en god idé og komme på noe vi syntes er gøy, sier hun. 

Les også: Nå er NRKs nye humorfenomen sett av to millioner: - Folk er gærne