Humortoget Herman Flesvig (27) ser ikke ut til å sakke farten. Da «Førstegangstjenesten» hadde premiere før jul satte den strømmerekord i NRK TV og ble sett av 375.000 mennesker på en helg. Nå har NRK-serien et seersnitt på over to millioner. 

- Det er helt utrolig. Helt sprøtt, sier Flesvig til Kampanje. 

De to første episodene av «Førstegangstjenesten» har i snitt 478.000 seere på lineær-TV og 1.525.000 seere i strømmetjenesten NRK TV. Til sammen blir det litt over to millioner seere i snitt. 

- Jeg tror på en måte at det er blitt en greie for jeg ser det også på andre plattformer, som TikTok for de unge. Både unge og voksne får det med seg. Jeg hadde ikke sett for meg noe i nærheten av det her da vi lagde en pilot på to episoder, sier Flesvig. 

Flere nye karakterer
Flesvig spiller ikke bare flere karakterer i serien, han har også skrevet serien, sammen med Mikkel Niva og Marit Støre Valeur. Nå røper Flesvig hva vi kan forvente når serien kommer tilbake til sommeren.

- Det blir nok de samme karakterene, også kommer det også en del nye. Så for min del nå blir det bare og trekke seg rolig tilbake og skrive så godt vi kan. Det blir ti nye episoder, sier Flesvig. 

- Klarer Herman Flesvig å trekke seg rolig tilbake? 

- Det er det vi jobber med nå. Nå skal jeg gå inn i en stille periode og gå tilbake å skrive, også får jeg heller kline til igjen når sesongen kommer, sier Flesvig. 

- Stafettpinnen til Dan Børge
I tillegg til suksessen til «Førstegangstjenesten», er Herman Flesvig i skrivende stund på andreplass på Spotifys norske topp 50-liste med låta Haugenstua, som er basert på serien, og på førsteplass på Podtoppen med NRK-podkasten «Friminutt» som han leder sammen med Mikkel Niva. I tillegg er han å se i NRK-serien «Allerud VGS». 

- Er du NRKs nye gullgutt?

- Det må nesten andre uttale seg om, men det er veldig veldig hyggelig. Hvis jeg tar over stafettpinnen til Dan Børge Akerø og får samme status som han, så er jeg fornøyd, sier Flesvig.

- Topplister på Spotify og podkast og skuespiller i humorserier. Hva blir det neste, programleder eller skuespiller i spillefilm?

- Skuespiller i en spillefilm. Det er planen, svarer Flesvig i det vi overhører en mann stoppe han på gaten og si «det er deg jo».

- Ble du stoppet av en fan nå?

- Ja, det er ganske sprøtt. Nå er det veldig mye. Så jeg må dra hjem til Siggerud i helgene og få pusta litt for folk er gærne. Men det er veldig hyggelig, sier Flesvig. 

Også på Podtoppen:

Herman Flesvig (til høyre) nyter også stor suksess med podkasten Friminutt som han har sammen med venn og NRK-kollega Mikkel Niva. Her er de to avbildet på lanseringen av Podtoppen. Foto: Eivor Eriksen

- Dette er helt i særklasse
Fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar, sier seertallene er helt fantastiske. 

- Det er jo veldig veldig gøy. Særlig fordi det var en pilot vi laget for å teste nye ideer. Da er det gøy at det tikker og går hele tiden, sier Resar til Kampanje.

- Det virker som om serien lever lenge?

- Ja, den lever lenge. Også er det gøy med tanke på episodene som er i kort format. Det er interessant at kortformat også lever så lenge. Folk må jo ha sett det flere ganger og, sier Resar. 

- Hadde dere trodd på slike tall på forhånd?

- Kan ikke si det, sier Resar og ler.

- Dette er helt i særklasse. Vi hadde selvfølgelig håpet folk skulle like det og vi hadde planlagt å lage mer. Men vi hadde lyst å teste karakterer og se hva folk likte men ingen kunne forutse at det ville gå så bra, sier Resar. 

- Er Herman Flesvigs NRKs nye gullgutt?

- Klart han er det. Det er kjempegøy og han leverer. Er jo flere som er kjempebra, men det er jo gøy når han leverer både på podkast og i serier, både «Allerud VGS» og «Førstegangstjenesten», sier Resar. 

Her kan du se alle tallene til «Førstegangstjenesten». 

Episode

TV

Nett-TV

Totalt

1

494.000

1.586.000

2.080.000

2

462.000

1.464.000

1.926.000

Snitt

478.000

1.525.000

2.003.000