Den åttende sesongen av «Side om side» er nå utsatt på ubestemt tid. Det melder NRK selv i en pressemelding. «Side om side» har gått på NRK hver høst siden 2013.

– Denne uken skulle opptakene av sesong 8 av «Side om side» starte. Alle gledet seg til å lage en ny, strålende sesong, men de gjeldende smitteverntiltakene gjør det umulig å forsvare en slik produksjon. Dugnaden vi alle må delta på nå, gjør at serien vår må utsettes på ubestemt tid, sier Sigmund Falch, prosjektleder for serien.

Prosjektlederen sier de må forholde seg til anbefalingene fra helsemyndighetene.

– Selv om dette selvfølgelig er veldig trist både for oss og fansen, så tror vi alle forstår at det viktigste akkurat nå er at vi forholder oss til de gjeldende anbefalinger og regler fra helsemyndighetene. Så får vi trøste oss med at det hele en dag vil normalisere seg, og at vi står klare for å lage mer moro fra nabolaget på Granli når tiden er moden for det, sier Falch.

Det betyr at det ikke kommer en ny sesong i august og at TV-seerne i verste fall må vente til 2021 for et gjensyn med nabolaget.

- I verste fall kan det være konsekvensen. Vi har lagt en alternativ plan, men vi må tilbake til en normalsituasjon dersom vi skal klare å produsere slik vi mener det må gjøres, sier Falch til Kampanje.

Tidligere i dag sa kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 at de jobber hardt for at det skal være TV-programmer på lufta i høst og neste vår.

- Dette er programmer vi gjerne produserer når det er lyst i Norge, og det er nå. Vi prøver å flytte fokus fremover og se hvordan vi kan komme oss ut på den andre siden her en best mulig måte, sier Rønningen.

Les mer: TV 2 vinner mars med nyheter og «koronafri», men nå står utfordringene i kø for TV-kanalene