Norsk filminstitutt (NFI) har tildelt totalt 36,5 millioner kroner i produksjonstilskudd til fem dramaserier og to spillefilmer,  blant annet til den nye sesong av «Exit», humorserien «Kong Johan» og to nye originalserier for barn. 

- Vi forsøker å holde hjulene i gang der vi kan i denne ekstremt vanskelige tiden for filmbransjen, og er derfor glade for å kunne tilby produksjonstilskudd til sju spennende prosjekter, som favner bredt både tematisk og geografisk, sier avdelingsdirektør Lars Løge i NFI.

Avdelingsdirektøren sier prosjektene vil bidra til sårt tiltrengt aktivitet.

- Prosjektene er gjennomførbare tross koronasituasjonen, og vil bidra til sårt tiltrengt aktivitet og sysselsetting i filmbransjen, fortsetter Løge.

Les også: Slik lager de TV midt i koronakrisen: - I begynnelsen fikk vi følelsen av shaming

- Vi har mye å leve opp til
Andre sesongen av «Exit» får 6.500.000 kroner i produksjonstilskudd. Produsent Petter Testmann-Koch sier han er veldig glad for støtten.

- Vi er utrolig glade og takknemlige for støtten fra NFI. Med den kan vi opprettholde og til og med øke ambisjonsnivået for sesong 2 av Exit. Vi har åpenbart mye å leve opp til etter sesong 1, og Øysteins manus er ambisiøst, så vi har troen på at seerne skal la seg fascinere og underholde at den kommende sesongen, sier Testmann-Koch til Kampanje.

Målet får sesong to er at seerne skal like den like godt som den første forteller produsenten. 

- Sesong 1 var en øvelse i kreative løsninger for å i det hele tatt få til det vi ønsket oss. Nå er vi trygge på at vi har rammene som serien fortjener. Som er viktig. Serien har også gjort det bra utenlands og fortsetter å vokse i popularitet. Målet er at seerne skal sette like stor pris på de nye åtte episodene, sier Testmann-Koch.

Glad for støtten:

Exit-produsent Petter Testmann-Koch. Foto: Freemantle.

Fem dramaserier
Disse fem dramaseriene får støtte fra NFI denne gang:

Serieskaper Øystein Karlsen og produsent Petter Testmann-Koch i FremantleMedia Norge AS får 6.500.000 kroner i produksjonstilskudd til NRK-serien Exit sesong 2, der kvinnene i serien denne gangen får større plass.

Serieskaper Pål Huuse, regissør Ole Martin Hafsmo og PLAN-B TV AS får 4.000.000 kroner i tilskudd til humorserien Kong Johan for TV 2. Serien følger Norges regent, Kong Johan, som står overfor en folkeavstemning om avskaffelse av monarkiet.

Serieskaper Terje Solli og Seefood TV AS får 4.700.000 kroner i produksjonstilskudd til Superheltskolen for NRK – en komedie om livet på en skole for kommende superhelter.

Serieskaper Liv Mari Ulla Mortensen og Maipo Film AS får 1.325.000 kroner til Jeg bor ikke her for TV 2, som handler om Klara (22) som krasjlander inn i sitt gamle kollektiv mens hun fortrenger en traumatisk opplevelse.

Serieskaper Tord T. Olsen og NordicStories Nord AS får 3.500.000 kroner i produksjonstilskudd til Rabalder for NRK Super – som handler om en flokk unger som vokser opp under midnattssola med stor frihet og en passe dose galskap.

To spillefilmer
I tillegg til de fem dramaseriene får to spillefilmer produksjonstilskudd fra NFI.

Regissør Ole Giæver og Mer Film AS får 9.000.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen La elva leve – et historisk drama fra kampen om Altaelva – og en personlig historie om samiske Ester som står midt i begivenhetenes sentrum.

Regissør Kristoffer Borgli og Oslo Pictures AS får 7.500.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Sick of myself – en svart komedie om en kvinne som går litt for langt for å gjøre seg mer interessant.

NFI forteller at flere av prosjektene skal etter planen gå i produksjon i løpet av året.