Telia-eide Get og TVNorge-eier Discovery har ikke klart å komme frem til en ny distribusjonsavtale. Begge parter er uenige om hvem det er som faktisk har brutt forhandlingene, men konsekvensene er det lite å diskutere på. Én million TV-seere har mistet tilgangen til TVNorge og 13 andre Discovery-kanaler fra sine TV-pakker hos Get.

Get-kunder som prøver å se TVNorge får nå opp en beskjed om at Get «med tungt hjerte må informere om at Discovery har brutt forhandlingene om forlengelse av dagens avtale».

Men Discovery kaster ikke bort tid i mellomtiden. De har nemlig dratt i gang en ny reklamekampanje for å lokke frustrerte Get-kunder over til strømmetjenesten deres Dplay.

Saken fortsetter etter bildet.

Dplay-reklame:

Onsdag kveld møtte Nettavisen-leserne disse Dplay-reklamene på Nettavisen.no. «Hei, Get Kunde! Du finner alle våre kanaler på Dplay. Prøv gratis i 14 dager», står det i annonsen. Foto: Skjermbilde Nettavisen.

- Naturlig å informere seerne
Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery, sier det er naturlig å fortelle seerne om hvilke muligheter de har. 

- Vi har skrudd opp satsingen på Dplay generelt de tre siste årene, og med det følger økte markedsføringsbudsjetter. Når vi nå står i denne situasjonen med Get, er det naturlig å informere seerne om hvilke muligheter de har for å se vårt innhold, sier Skoland til Kampanje.

Han sier de ser Get-kunder stille spørsmål i ulike fora.

- Vi ser at det er en rekke spørsmål rundt dette fra Gets kunder i ulike fora. Det har dessverre heller ikke vært noen kontakt mellom partene så langt. Vi venter fortsatt på at Get skal komme tilbake til oss, slik de har lovet å gjøre, sier Skoland.

Gir kunder ekstra poeng
Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde sier de har fått med seg reklamen.

- Vi har registrert dette. Vi har god dialog med våre kunder, og vårt fokus er å sikre våre kunders valgmuligheter så de ikke må betale for noe de ikke er interessert i, sier Lunde til Kampanje. 

Også Get-eier Telia har kampanjetiltak på gang. Lunde sa i går til Kampanje at Get-kunder vil få 25 poeng ekstra til å velge mer blant TV-pakkene.

- Alle standardpakker er utrustet med 50 poeng og nå får alle kunder 25 ekstra poeng som kan brukes på å shoppe andre kanaler og strømmetjenester. Vi vet dette ikke kompenserer fullt ut, men vi håper det hjelper litt, sa Lunde til Kampanje.

Les mer: Nordisk TV-trøbbel for Discovery - har mistet tilgang på 2.5 millioner husholdninger

Les også: Brudd mellom Discovery og Telia - en million TV-seere mister TVNorge