Gårsdagens finale av «Farmen» - som altså ble vunnet av 24 år gamle Erik Rotihaug - hadde i snitt 657.000 seere da den ble sendt TV 2. Seertoppen kom kl. 22.00. Da var 800.000 innom samtidig.

Seertallet på lineær-tv er 125.000 lavere enn i fjor, men tar man med seerne på TV 2 Sumo, er årets finale oppe i en Total Screen Rating (TSR) på 708.000 seere.

Hele sesongen har så langt en TSR på 672.000, som er 73.000 færre enn fjorårets sesong hadde dagen etter finalen.

- I dagens TV-verden er vi veldig godt fornøyd med at man fortsatt kan oppnå så store tall. Så er det klart at det er en liten tilbakegang fra i fjor, men når man peaker på 800.000 og har passert 700.000 i totaltall siden i går kveld, har vi ingen grunn til å være noe annet enn fornøyd, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl til Kampanje.

Allerede to dager før finalen kunne årvåkne Dagbladet-lesere få med seg hvem som var årets «Farmen»-vinner. Da hadde avisen ved en feiltakelse publisert bilder og tekst der det kom frem hvem som gikk helt til topps. Saken ble omtalt av VG.

Dahl synes feilen er beklagelig, men han tror ikke den har fått store konsekvenser for seertallet.

- Det får vi ikke håpe. Noen har sett dette i forkant, men slik vi har forstått det, så skal det være et begrenset amtall menensker som har fått det med seg. Hadde det vært flere, og saken hadde saken ligget ute i lengre tid, kunne det fått betydning for seertallene. Og da kunne en slik miss fått økonomiske konsekvenser for TV 2, sier han.

TV 2 inviterer et utvalg journalister til finaleopptaket av «Farmen», men Jan-Petter Dahl sier at de hele tiden må vurdere hvordan de skal jobbe for å unngå at vinnere og tapere avsløres i forkant.

- Journalister som følger «Farmen» tett får tilgang til å være til stede på innspillingen av finalen. Det er til stor verdi for journalistene, men da kan det ikke være sånn at det glipper i publiseringen. Vi må ta en ny runde internt etter denne hendelsen. Det er bare et par år siden et annet medie gjorde samme feil, sier han.

Også i 2017 sprakk sperrefristen før finalen. Den gangen var det Nettavisen som kom i skade for å røpe vinneren dagen før finalen.

Det er to feil for mange, mener pressesjefen.

- Man kan ikke laste dette inn i systemene sine før man absolutt må. Man kan ikke på en fredag, 48 timer før finalen skjer, begynne å forberede stoffet i sine publiseringsverktøy. De må snart lære seg at teknikk kan gå feil, og det har vi igjen sett nå, sier Dahl.

Samtidig gleder han seg over at 424.000 ble igjen på TV 2 for å se presentasjonen av deltakerne i «Farmen kjendis»

- Det tyder på at interessen for den kommende sesongen er høy.