Fredag offentliggjøres vinneren av Nobels fredspris, men heller ikke i år blir vinneren gjort ære på i form av Nobels fredspriskonsert.

Det bekrefter direktør ved Nobelinstituttet Olav Njølstad overfor Kampanje.

- Den tradisjonelle fredspriskonserten er satt på vent inntil vi eventuelt finner et nytt format som vi har tro på, både med hensyn til innhold, form og økonomi. I år ser vi frem til utforske et helt annerledes konsept i samarbeid med NRK, sier han til Kampanje.

-  Planleggingen er i gang, og starter for alvor opp etter annonseringen av årets fredspris førstkommende fredag. Detaljene rundt programmet vil altså først bli presentert senere, sier Njølstad.

Fersk avtale
Ifølge Njølstad er det få dager siden avtalen med NRK ble spikret.

- Konserten vi skal arrangere denne gangen vil ikke være en musikk-kavalkade, men ha mer fokus på fredspris-vinneren, i tillegg til kulturelle innslag.

Tv-sjef Arne Helsingen i NRK bekrefter at de er i samtaler med Nobelinstituttet, men sier at de er for tidlig å si noe om hva det blir.

Nobels fredspriskonsert har blitt arrangert årlig fra 1994 til 2017, og har blitt ledet av en lang rekke Hollywood-stjerner som Oprah Winfrey, Tom Cruise og Helen Mirren. 

Nobel-produsent avvikles
I fjor ble konserten avlyst avlyst som følge av at Rema 1000 trakk seg som sponsor. Da tok Jan-Fredrik Karlsen i eventbyrået All-In initiativ til å stable på beina Nobels fredsfest utenfor Rådhuset i Oslo. Konserten ble sendt på NRK og fikk 382.000 seere.

Verken All-In eller The Oslo Company, som produserte fjorårets tv-sending, er involvert i årets markering.

- Det blir nok ikke den type konsert, sier Helsingen til Kampanje.

For to uker siden ble det kjent at Warner Bros. Norge, som har produsert den tradisjonelle fredspriskonserten i en årrekke, legges ned.

Les mer: Warner-topp beklager norsk tv-havari - skylder på utfordringer i markedet

Også eventbyrået Gyro gikk på en smell da fredspriskonserten ble avlyst i 2017.

Les mer: Avlyst Nobel-konserten bidro til at omsetningen i Gyro stupte med 120 millioner