På en ekstraordinær generalforsamling i VG-auditoriet mandag morgen kunne Schibsted-toppene Kristin Skogen Lund og Rolv Erik Ryssdal presentere navnet på det nye utskilte rubrikkselskapet til Schibsted. Det var den tidligere Schibsted-sjefen Rolv Erik Ryssdal som slapp navnet for første gang, som altså blir det internasjonalt klingende navnet, Adevinta.

- Adevinta er et nytt navn som vi har skapt for å reflektere hvor vi er og hvor vi skal være. Vi skal starte noe nytt samtidig mens vi beveger oss fremover. Vi skal forandre verden, i hvertfall classfied-verden, sier Rolv Erik Ryssdal på den ekstraordinære generalforsamlingen.

Det er det spanske reklamebyrået Summa som har bistått Schibsted med navnevalget.

- Hva synes du selv om det nye navnet?

- Jeg synes det er et bra navn fordi det er lett å uttale på mange språk. Jeg tror det er lett å huske, også symboliserer det noe positivt. Dette med advancement og nye ideer, også er jeg veldig fornøyd med A i navnet som symboliserer at vi skal forandre oss, sier Ryssdal til Kampanje etter generalforsamlingen.

Droppet norsk-klingende navn
For i logoen er den første bokstaven formet som den greske bokstaven Delta og har dermed fått et symbol som står for endring.

- Classifieds er nå mer enn før blitt et uttrykk for å forandre noe, at man forandrer produktet og at man utvikler seg og det er det vi har tenkt å gjøre, sier Ryssdal.

Han sier det var flere alternativer oppe på bordet.

- Ja vi så på noen navn som hadde enda større røtter til Schibsted, men det gikk ikke helt å få til.

- Var det aktuelt med et mer norsk navn?

- Vi ønsket oss hele tiden et navn som kunne uttales på alle språk, sier han.

Frem til nå har virksomheten gått under arbeidsnavnet Marketplaces International (MPI) der Schibsted har lagt store rubrikksider som franske Leboncoin, spanske InfoJobs, italienske Subito, ungarske Jofogás og meksikanske Segundamano.

Det er disse virksomhetene som nå legges inn under Adevinta. Tilsammen har rubrikktjenestene til Adevinta 1,5 milliarder besøkende i måneden.

Fikk selskapet sitt:

På dagens ekstraordinære generalforsamling ble den store selskapssplitten i Schibsted banket igjennom og Rolv Erik Ryssdal fikk selskapet sitt. Her Ryssdal foran logoen og navnet på det nye selskapet, Adevinta. Foto: Knut Kristian Hauger.

Skal markedsføres for noen millioner 
Noen stor utrulling av det nye navnet blir det ikke utover lokalt i organisasjonen og på ny nettside. I tillegg skal det nye navnet markedsføres mot investorer, talentmarkedet og mot partnere. Ryssdal anslår markedsføringskostnadene knyttet til utrullingen til «noen millioner kroner».

- Det er ikke et merkenavn rettet mot forbrukerne. Vi har lokale merkenavn for virksomhetene våre allerede, sier Ryssdal.

- Fisjonen ble i dag vedtatt og Rolv Erik Ryssdal har fått sitt eget selskap. Hva tenker du om det?

- Det er veldig spennende og vi følger planen og jobber veldig hardt. Nå blir det intens aktivitet frem til 10. april med børsnoteringen. Vi skal ha en god del aktiviteter internt i forhold til det nye navnet, men også forberede selve børsnotering med mye møteaktivitet på investornivå, sier Ryssdal.

Les også:  Dropper norsk byrå i jakten på nytt Schibsted-navn

På børs 10. april
Det nye rubrikkselskapet Adevinta blir et heleid datterselskap av Schibsted, selskapet som eier aviser som VG, Aftenposten og svenske Aftonbladet og en rekke internasjonale rubrikksider.  Nå nærmer det seg datoen for at det norske selskapet skal dele seg i to, når konsernet skiller ut den internasjonale rubrikkdelen i et eget selskap som frem til i dag har gått under navnet Marketplaces International (MPI).

Selskapet skal gå på børs 10. april i år og planen er at Schibsted skal selge seg ned med fem prosent og sitte med 60 prosent av aksjene når det nye selskapet skal listes på Oslo Børs. Det er fra analytikerne som følger markedet at dette vil gi Schibsted og den nye konsernsjefen Kristin Skogen Lund mellom to og tre milliarder kroner – og mer kan det bli.

Les også: Schibsted har planene klare for milliardsalg

Vedtok selskapssplitten
På dagens ekstraordinære generalforsamling ble også fisjonen banket igjennom med kun en stemmeinstruks i mot, en instruks som omfattet 209.560 aksjer.

Dermed kunne møteleder Erik Thynnes fatte vedtaket om fisjonen med 209.560 stemmer i mot.