I dag feirer TVNorge 30 år, og dagen feires med fest og vårlansering. På programmenyen til våren står oljefond-humor, to norske drapsgåter, influensere og et helt ny talentshow for hele familien. For nå er tydeligvis TVNorge inspirert av suksessen konkurrenten TV 2 har med sine mange musikktalent-program som  «Idol», «X-faktor», «The Voice» og «Norske Talenter». Det nye programmet heter «All together now Norge», som er en versjon av en stor seersuksess på BBC i Storbritannia.

-  «All together now Norge» er et storslått, men likevel mindre høytidelig talentshow enn det man er vant til. Her handler det ikke om platekontrakt eller popkarriere, det handler om å finne folk som tar scenen umiddelbart, og får de 100 musikkekspertene i dommerpanelet opp av stolene og med på allsang. Det blir et feelgood-program for hele familien, sier programdirektør Eivind Landsverk i Discovery i en pressemelding.

Les også: TVNorge fyller 30 år og ruller ut sin tredje strømmetjeneste (abo.)

- Verdens største dommerpanel
Det er Anne Rimmen som skal lede det nye showet.

- Det er mye følelser, musikk får frem følelser i folk, også i programledere og garvede musiker, sier Anne Rimmen under vårlanseringen i formiddag.

Hun mener programmet skiller seg fra andre former for musikkprogrammer. 

- Det som skiller fra andre musikkprogrammer er den enorme veggen med musikkeksperter. Det er egentlig verdens største dommerpanel, sier Rimmen. 

Med på laget er Didrik Solli-Tangen, som nylig dukket opp i rap-video som handlet om Norges rikeste mann, Kjell Inge Røkke. Denne gangen er Solli Tangen kaptein for et dommerpanel på 100 mer eller mindre kjente musikkeksperter.

- Det var en stor oppgave å ta på seg, så jeg var spent på hvordan det skulle bli mottatt av de 100, men de hadde tillit til meg som kaptein. Det var veldig gøy, sier han.

Les også: Rap-hyllest til Røkke: - Den var ment til internt bruk, men så tenkte vi what the heck

Saken fortsetter etter bildet.

Våryre:

TVNorge skal til våren slippe løs Anne Rimmen i et nytt talentshow der Rimmen sammen med Didrik Solli-Tangen skal finne nye musikktalenter. Her sammen med pressesjef Hanne McBride fra kanalens vårlansering i dag. Foto: Eivor Eriksen.

Harald Zwart bak ny humorserie
Ellers byr Discovery-familien og TVNorge på en snikpremiere på vårsesongen allerede 16. desember. Da sendes første episode av den nye humordramaserien «Oljefondet» , som er skrevet og regissert av Harald Zwart. Thomas Fingern Gullestad spiller hovedrollen.

«Oljefondet» er inspirert av virkelige hendelser, og lager humor av de absurde situasjonene som kan oppstå når det smånaive norske sosialdemokratiet møter det blodkyniske profittjaget i den internasjonale businessverdenen. Resultatet blir ekte norsk humor i Hollywood-klasse, sier Landsverk.

Også Discovery inntar true crime-sjangeren. Serien «The Oslo Killing» kommer til våren. TVNorge følger sporene i en 44 år gammel drapssak i Oslo.

- Det blir veldig spennende, og kanskje kan vi til og med bidra til å oppklare saken, sier Landsverk.

Les mer: TVNorge kaster seg på true crime-bølgen

Senere på året kommer serien «Mannen som falt», som handler om Jan Wiborgs mystiske dødsfall og dramaet rundt byggingen av Gardermoen Lufthavn.

Varsler satsing på «kule influensere»
Discovery jakter iherdig på de yngste seerne. Tv-huset håper satsingen «Influenserne» skal falle i smak og trekke de unge til strømmetjenesten Dplay. Programmet følger hverdagen til kjente influensere.

- Influenser har i løpet av få år, nærmest bare måneder, gått fra å være et fremmedord til å bli en yrkestittel omtrent like vanlig som bonde eller tannlege. Det finnes mange av dem i Norge, og de er ikke bare bloggere. De engasjerer tusenvis av mennesker på sine foretrukne digitale plattformer, og vi har fått lov til å komme tett på noen av de kuleste. Vi håper «Influenserne» gir gode strømmetall på Dplay, sier Landsverk.

I serien om influenserne deltar Melina Johnsen og Henrik Elvejord Borg fra «Ex on the Beach». Programdirektør Eivind Landsverk lover også en helt ny sesong av «Ex on the Beach» neste år.