Etter harde forhandlinger gjennom hele jula, ble TV 2 og RiksTV et halvt døgn på overtid enige om en ny avtale 1. nyttårsdag i år. Uten en avtale ville 800.000 seere ha mistet tilgangen til TV 2-kanalene.

Nå har TV 2 og RiksTV blitt enige om en langt mer omfattende distribusjonsavtale enn den som partene signerte etter at røyken fra nyttårsrakettene hadde lagt seg for ni måneder siden. 

Les også: Så mye kan TV 2 håve inn på «Skavlan» (abonnement)

Slik blir avtalen
RiksTV og TV 2 inngår et tett samarbeid om distribusjon av strømmetjenesten TV 2 Sumo til RiksTV sine kunder. Dette betyr at alle RiksTVs kunder kan kjøpe tilgang til TV 2 Sumo gjennom RiksTV, og at innholdet fra TV 2 Sumo på sikt kan sees gjennom alle RiksTVs dekodere og apper for mobil, nettbrett og Apple-Tv.

- I dagens konkurranse med globale giganter er vi overbevist om at samarbeid med andre norske aktører er nøkkelen til å lykkes, sier toppsjef Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding og fortsetter:

- Vi vet at etterspørselen etter godt norsk innhold kommer til å holde seg, selv om nordmenn ser tv på nye måter. Gjennom avtaler som denne, sikrer vi at norsk kvalitetsinnhold, nyheter og aktualitet er synlig og lett tilgjengelig på de nye plattformene, også hos tv-distributørene.

Alle RiksTV-kunder med RiksPakken vil få tilgang til de nye kanalene TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport 2 allerede fra tirsdag 18. september. Disse kanalene vil høsten 2018 blant annet sende utvalgte kamper fra Premier League, Champions League, Europa League og Nations League.

- Vi er selvsagt svært fornøyde med dette resultatet. Ikke bare sørger avtalen for at RiksTVs kunder får tilgang til selve indrefileten i europeisk fotball, dette er også en viktig langsiktig avtale som utvider det strategiske samarbeidet mellom oss, sier toppsjef Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding.

RiksTV har 272.000 kunder og når over 800.000 tv-seere.

Sandnes: - Nøkkelen til å lykkes
- Hvordan skiller denne avtalen seg fra den dere har gjort med Telenor?

- Dette er den første avtalen vi sitter med hvor vi har hele TV 2 s innholdsportefølje kombinert med et langsiktig strategisk samarbeid også rundt TV 2 Sumo. Selvfølgelig har vi også viktige og store elementer av det i avtalen vår med Telenor, men dette er et viktig steg videre for samspillet med distributører, sier Sandnes til Kampanje.

- Ligger det noen økonomiske fordeler for RiksTVs kunder her?

- Jeg tror det viktige er at vi på enkelt vis tilgjengeliggjør alt TV 2s innhold på alle flater. Det ser vi at norske forbrukere forventer i 2018 og det synes jeg er på tide at vi i verdikjeden her i Norge klarer å levere på.

- RiksTVs kunder får hele HBO-pakka inkludert i prisen, hva tenker du om konkurransen Sumo møter der?

- Det er en utvikling vi har sett i mange år, man er alltid ett klikk unna det aller beste internasjonale innholdet, for eksempel Netflix. Derfor er det viktig at vi fortsetter fokuset på norsk kvalitetsinnhold som treffer hjerter og hjerne, det er den redaksjonelle linjen vi har lagt oss på. Vi setter pris på at også distributørene er med å løfte det norske innholdet.

- Det er RiksTV dere først kommer til enighet med, viser det at det er lettere å bli enig med seg selv enn med Telenor og andre (TV 2 eier en tredjedel av RiksTV)?

- Vi er ikke enige med oss selv, TV 2 er minoritetetseier i RIksTV. Det er en veldig klar rollefordeling. Vi forhandler med RiksTV på lik linje som vi forhandler med andre distributører.

Les også: TV 2-sjefen sikret ny tv-avtale - skal jobbe tettere med Telenor (abonnement)

- Absolutt innholdet tilgjengelig
RiksTV, som er eid av Telenor, TV 2 og NRK, er fornøyd med avtalen.

- Vi har lenge ønsket oss et enda tettere samarbeid rundt sport, film og serier med TV 2, og vi er veldig glade for at vi nå endelig kan si at absolutt alt innholdet fra TV 2 er tilgjengelig gjennom RiksTV. Vi gleder oss til å fortelle våre RiksPakken-kunder at de kan benke seg for å se tidenes første Champions League-kamp på TV 2 Sport 1 tirsdag om under en uke, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV i en pressemelding.

Teknikken ikke på plass ennå
Det gjenstår litt utvikling før RiksTV-kundene kan se TV 2 Sumo via distributørens plattformer.

- Vi har en rekke spennende planer for dette samarbeidet, og vi vil lansere nyheter etterhvert som vi er klare. Vi trenger i alle fall noen måneder til å få teknikken på plass før vi kan invitere kundene inn til TV 2 Sumo på våre flater, sier Franck-Sætervoll.

Les også: «Farmen Kjendis»-premiere reddet - over 800.000 seere unngår svarte tv-skjermer

Les også: TV 2 krever mer penger: - Vi betaler mye for godt innhold, svarer RiksTV-sjefen

Vil tilby Sumo:

- Vi trenger i alle fall noen måneder til å få teknikken på plass før vi kan invitere kundene inn til TV 2 Sumo på våre flater, sier Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

Les også: Get-sjef ba folk vrake Canal Digital og RiksTV - nå får han svar på tiltale