Tirsdag kom nyheten om at den svenske telekjempen Telia kjøper kabel- og bredbåndsselskapet Get for 21 milliarder kroner. Oppkjøpet gjør selskapet til landets nest største innen tv, bredbånd og mobil med 2,3 millioner mobilkunder og 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og  tv-tjenestene.

pressekonferansen samme dag sa en oppildnet toppsjef i Get, Gunnar Evensen, at kunder av Canal Digital satellitt, Viasat og RiksTV nå kunne bare si opp sine abonnement og heller velge Get.

- Den viktigste endringen for våre kunder er at det blir lettere å ta med seg Get overalt. Jeg mener man skal skru ned parabolen på hytta og si opp RiksTV-abonnementet sitt og heller velge Get nett-tv. Denne tjenesten blir mye bedre nå, sa han.

Les mer: Uklart hvem som blir toppsjefen for Get og Telia i Norge

Les mer: Telia sikret seg Get - nå er stort tv-kjøp på trappene (Abonnement)

- Gresset er grønnere på den andre siden
Denne uttalelsen har konkurrentene fått med seg. RiksTV, som er eid av NRK, Telenor og TV 2, kontrer med å slå fast at de skårer bedre på kundetilfredshet enn Get.

- Vi har vel et annet syn på den saken. Når faktum er at RiksTV-kundene er betydelig mer tilfreds enn Get-kundene, ifølge Norsk Kundebarometer, så tenker vi at gresset er grønnere på andre siden for Get-kundene heller enn det motsatte, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV til Kampanje.

- Ikke redusert valgfrihet
Han forteller at Telias oppkjøp av Get ikke vekker bekymring i RiksTV.

- Det annonserte oppkjøpet er ikke noe vi i utgangspunktet frykter, vi har markedets mest fornøyde kunder og har sterk vekst innen våre ip- og strømmeløsninger. Det vi er opptatt av er at oppkjøpet ikke fører til redusert reell valgfrihet for kundene, for eksempel gjennom en ytterligere forsterkning av innlåsningsmekanismer for Get sine kabelkunder, sier RiksTV-sjefen.

Les også: Kundefavoritten Altibox slått av rival for første gang (Abonnement)

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Erter konkurrentene:

Get-sjef Gunnar Evensen (til venstre) oppfordrer kunder av Canal Digital, Viasat og RiksTV til å si opp abonnementet og heller velge Get da distributøren og den nye eieren Telia holdt pressekonferanse tirsdag. Her sammen med Telia-sjef Abraham Foss. Foto: NTB Scanpix.

Avviser at Get tilbyr noe annerledes
Telenor-eide Canal Digital satellitt lar seg ikke hisse opp av utspillet fra Get-sjefen.

- Vi er godt vant med å jobbe i en bransje i konstant utvikling og raske endringer - og der vi allerede daglig konkurrerer med mange aktører, både nasjonale og internasjonale, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsrådgiver i Canal Digital, til Kampanje.

Han mener det ikke er noe konkurransefortrinn for Get at deres kunder kan se tv hvor det måtte passe.

- Canal Digitals kunder har i mange år enkelt kunnet tatt med seg tv-en overalt, så dette er ikke noe nytt for oss. I tillegg står vi sterkt i en tøff konkurranse med blant annet et av de største strømmetilbudene i markedet, og bare for noen måneder siden lanserte vi Norges første tv-plattform bygget på Android TV - som gir våre kunder fremtidens tv-tilbud, sier Sandstø.