En rådgivers oppgave er å gi tydelige og faktabaserte råd. Der synder Frederik Horn. Først da han hevdet at reklamefilmen tilhører fortiden. Deretter da han presiserte at han mente den tradisjonelle tv-reklamen.

Jeg forstår at det kan være fristende å kaste ute påstander om kommunikasjonstrender. De som treffer, blir guruer.

Men ofte bommes det.

I år er det 11 år siden tv ble spådd en hurtig død. Et par år senere stod mediet sterkere enn noen gang. De siste årene har derimot den tradisjonelle seingen falt, og flyttet seg over på andre plattformer. Særlig de unge seerne konsumerer levende bilder i ande former. Men fortsatt står tv-reklame sterkt.

Les også: - Reklamefilmen er en saga blott

Les også: - Sindre Beyer mener jeg tar feil

Få andre medier gir mer penger tilbake per investerte krone enn det tv-reklame gir.

 Få andre medier gir mer penger tilbake per investerte krone enn det tv-reklame gir. Det viser studier på feltet utført av Ebiquity og Gain Theory for britiske Thinkbox (2014 og 2017), en paraplyorganisasjon opprettet av flere britiske tv-selskaper (og som Discovery og TV 2 er støttemedlemmer av). Det samme gjør etterspørselen i markedet.

Enda mer effektivt er det kanskje å kombinere tv-reklame med budskap i andre plattformer. Og som Horn etter hvert selv også påpeker; reklamefilmen har funnet nye former – på nye plattformer.

Vi har alle syndet. Men rådgivere bør strebe etter å avstå fra «synse-synden» i jaget på enkle overskrifter.