«Århundrets stemme» er vårens store direktesendte lørdagssatsing på TV 2. De har hentet inn ti årtister som hver uke skal ta for seg de største låtene fra et nytt tiår. Innsatsen skal vurderes av seerne og et mentorpanel bestående av Ivar Dyrhaug og Bertine Zetlitz. Til slutt står bare én artist igjen som kan kalle seg «Århundrets stemme».

I snitt fulgte 399.000 første program. Det ga en andel på 32,8 prosent blant alle tv-seere mellom 10 og 79 år, noe TV 2 er godt fornøyd med.

- Vi er veldig godt fornøyd med premieren. 400.000 seere og en andel på over 30 prosent i dagens tv-marked er sterkt! Dette er et egenutviklet format, som vil bli bedre og bedre jo lengre vi kommer utover i sesongen. Programmet skifter retning fra uke til uke, etter som man tar for seg et nytt 10-år med musikk, og kommende lørdag er det 90-tallet som skal tolkes av finalistene. Det kan seerne glede seg til, kommenterer programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

568.000 så «Alle mot 1» omtrent samtidig på NRK1. Det ga en andel på 43,1 prosent.

«Århundrets stemme» ledes av Guri Solberg og produseres av Monster, som også står produserer«Stjernekamp» for NRK.

Les også: NRK ber om Monster-møte - vil vite mer om TV 2s nye storsatsing

Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener TV 2 har kommet greit i gang med storsatsingen, men han er ikke helt fornøyd med profilen på seerne.

- Jeg regner med at TV 2 er passe fornøyd med dette, ettersom det går i konkurranse med «Alle mot 1» som er et etablert program, sier han til Kampanje.

Svakheten i tallene, slik Wiberg ser det, er at kun 17 prosent av seerne på premieren var under 40 år. Til sammenligning var 20 prosent av seerne på «Alle mot 1» på NRK1 under 40 år.

«Århundrets stemme» har et voksent publikum, og det er ikke veldig bra for reklamemarkedet, mener han.

Søndagens premierer «Huskestue» og «En kveld hos Kloppen» trakk henholdsvis 336.000 og 219.000 seere. De møtte blant annet konkurranse fra NRKs nye dramaserie «Heimebane».

Les mer: Tv-seerne har ikke hastverk med å få med seg NRKs nye kritikerfavoritt