- MTG satser ganske ungt denne våren og de er flinke til å skjønne hvilke konsepter som skal gå på de ulike plattformene. De har hatt en langsiktig plan for å sikre seere både på vanlig linært tv og online og det er kun de og NRK som har hatt det fokuset. Dette vil bli synliggjort enda bedre når de nye tv-målingene kommer neste år, sier tv-sjef Marianne Massaiu i Mediacom.

Hun har akkurat sett noen glimt fra av vårens tv-meny på MTGs tre tv-kanaler TV3, Viasat 4 og TV6 samt strømmetjenestene Viafree og Viaplay, og nettopp strømmetjenestene får nå det svenske mediekonsernet skryt for av reklamekjøperne, og da særlig gratistjenesten Viafree som er reklamefinansiert.

- MTG skal ha for er at de er kjempemodige og har vært innovative med sin hybrid-modell og en bevisst satsing på Viafree, sier tv-sjef Marion Berg Odvén i mediebyrået IUM.

Markedsandelen til MTG s tv-kanaler har ikke utviklet seg helt etter planen denne høsten med et fall i markedsandelen i den kommersielle målgruppen 20-49 år fra 10,8 prosent til 10,4 prosent i oktober.

- VI har kjent litt på usikkerheten denne høsten og er ikke helt fornøyd med den. Men usikkerheten i mediebransjen er der for alle tror jeg også er det litt volatilitet i markedet. TV 2 har slått enormt sterkt fra seg, men vi har øya på ballen og gleder oss til håndball-EM allerede i januar, sier administrerende direktør i MTG TV i Norge, Morten Micalsen.

- Vært en nedgang:

- Det har vært en nedgang for MTG TV denne høsten og de er på nivået de var for to år siden. I 2016 var det OK så de kan være kjempefornøyde med denne høsten, sier tv-sjef i Mediacom, Marianne Massaiu. Her i samtale med Marion Berg Odvén, Bjørn Erik Aasebø og Morten Micaklsen.

Rigger seg for nye tv-målinger
Presentasjonen til mediebyråene skjedde samtidig med at nyheten om at MTG skal i gang med en sin dyreste dramasatsing noensinne med et budsjett på 110 millioner kroner. «Wisting», som serien heter, sender dermed MTG opp i den øverste dramadivisjonen i Norge. Til sammenligning hadde NRK-suksessene «Nobel» og «Kampen om tungtvannet» budsjetter på rundt 70 millioner kroner. Sven Nordin skal spille tittelrollen i serien.

Les også: MTG klinker til med en av de største norske dramasatsingene noensinne

- Dette blir en kjempesatsing for oss og selv om vi ikke kan konkurrere med milliardbudsjettene til Netflix og HBO, kan vi konkurrere med de internasjonale gigantene på antall norsk seere per investerte krone. Det dummeste vi kan gjøre i et lite marked som Norge ville vært å bruke en milliard kroner på en dramaserie, sier Micalsen.

Satsingen kommer som en del av den langsiktige planen til MTG TV om å sikre seg et varelager både på tv og nett. Hvor mye kanalen vil få betalt for dette neste år med de nye målingene vil ikke MTG TV-sjefen spå om.

- De nye målingene skal fange opp strømmeseingen. Det blir spennende å se om man klarer å harmonisere tallene til det faktagrunnlaget vi faktisk sitter med i dag  på antall strømmer, men det et er for tidlig å si hvordan dette vil slå ut, sier Micalsen.

Les mer om de nye tv-målingene her

- Spektakulære scener
Programdirektør i MTG TV, Andreas Bakka Hjertø, sier at man med dramaserien vil «pushe grenser» og at selv om det vil være norske skuespillere og norsk nedslagsfelt «så har man internasjonale ambisjoner».

- Det blir spektakulære scener og ambisjonene våre og totaliteten her gjør at serien krever store investeringer, sier Bakka Hjertø.

Men selv om seerne nok må vente en stund på «Wisting» kommer det nye dramaproduksjoner allerede til våren. Det kunne programdirektøren bekrefte overfor Kampanje.

- Allerede til våren kommer det nye dramaserier, blant annet en ny krimserie på ti episoder med anerkjente navn både foran og bak kamera og en ny humorserie med Thomas Hayes, sier Bakka Hjertø.

Får sin egen «Helt perfekt»- serie
Thomas Hayes, som spilte karakteren William i de første sesongene av supersuksessen «Skam», har allerede prøvd seg i MTGs dramaproduksjon «Elven». Men nå får han altså fornyet tillit.

- Hvorfor er dere så glad i William... eh unnskyld Thomas Hayes i MTG?

- Først og fremst var det ideen til denne serien som vi likte. Den tar utgangen at mediebransjen lager over night-kjendiser for en dag til enn annen. Hva skjer når du får én million følgere på Instagram? Denne serien tar utgangspunkt i hva som kunne skje, sier Bakka Hjertø.

Programdirektøren sier serien er «100 prosent fiksjon» men at karakterene i serien står veldig nære til skuespillerne som privatpersoner. Serien legger seg dermed tett på humorserier som «Helt perfekt» med Thomas Giertsen og den danske originalserien «Klovn».

- Blir det drøye scener?

- Ja, det blir noen ganske drøyer scener, sier Bakka Hjertø.

Tilbake på skjermen: Thomas Hayes ble hele Norges William i «Skam». Til våren er han aktuell i en ny, og langt drøyere, tv-serie. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix.

Skal jobbe med Trond Kvernstrøm
MTG er dermed det første tv-huset som gir det nye hybridbyrået til Christian Steen og Trond Kvernstrøm tillit som tv-produksjonsselskap. MTG har også gitt det nye byrået i oppgave å produsere en kjendisreality. Kampanje har tidligere avslørt at MTG og Trond Kvernstrøm går med planer om å lage et som handler om kjendiser som driver restaurant.

Les også: Ny matkrig på tv - TV 2 og TV3 med hver sin kjendisrestaurant

- Jeg kjenner Trond fra tiden min i Monster der jeg drev tv-produksjonsselskapet Rakett og jeg var med å pitsje inn ideer til TV 2 da Trond var direktør der. Nå er det Trond som pitsjer inn ideer til meg så rollene er byttet litt om og jeg kan ta igjen og tyne ham litt tilbake, smiler Bakka Hjertø før han legger til.

- Trond Kvernstrøm brenner for det innholdet som han vil produsere og det gjør at han også får solgt inn sine prosjekter. Han står på døgnet rundt og jeg har diverse tekstmeldinger fra ham klokka 12 på natta, sier Bakka Hjertø.