MTG forteller at de har fått 10,5 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt (NFI) til sin nye store dramasatsing «Wisting». Tv-serien skal bygge på to bøker  fra forfatter Jørn Lier Horsts suksessfulle krimunivers med samme navn.

Serien er en av de største dramasatsningene i Norge noensinne med et totalbudsjett på pver 110 millioner kroner. Til sammenligning hadde NRK-suksessene «Nobel» og «Kampen om tungtvannet» budsjetter på rundt 70 millioner kroner.

Sven Nordin skal spille tittelrollen i serien.

– Wisting er en sammensatt og spennende person og jeg gleder meg veldig til å spille ham. Jeg er en stor beundrer av forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmykhet og glede jeg ser fram til denne oppgaven. Dette blir spennende, jeg gleder meg, sier Sven Nordin i en pressemelding.

Første sesong av Wisting vil sendes på TV3 Norge og Viaplay. Mediekonsernets norske sjef sier at prosjektet er enda et bevis på at MTG går «all in» på dramainvesteringer.

- MTGs ambisjon er å være ledende på nordisk drama, og med Wisting tar vi et langt steg videre i den retningen; dette blir et av de største, norske dramaprosjektene noensinne. Wisting er et samarbeidsprosjekt mellom TV3 Norge og Viaplay, og vi gleder oss stort til å sette et tungt, norsk fotavtrykk på MTGs nordiske dramasatsning, forteller administrerende direktør i MTG, Morten Aass.

Jørn Lier Horst har stor tro på prosjektet.

-  Jeg er glad for den store entusiasme prosjektet er møtt med, og at Wisting-serien dermed blir en realitet. Så er jeg takknemlig for at Sven Nordin har takket jo til å spille ham. Det er et veldig godt valg. Han er stilsikker og en av våre aller beste karakterskuespillere, sier Jørn Lier Horst.

Serien produseres av Cinenord Drama med produsentene Silje Hopland Eik og Terez Hollo-Klausen, samt Good Company Films med produsenten Anni Faurbye Fernandez. Katarina Launing og Trygve Allister Diesen er regissører og serieskapere er Kathrine Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen.

MTG TV omorganiserte nylig programavdelingen. Lars Olav Vartdal, som har lang fartstid i MTG, er ny dramasjef.

Les mer: Han blir dramasjef i MTG TV