Kringkastingssjefen i NRK, Thor Gjermund Eriksen, mener fotballens oppfordring om å boikotte TV 2 rett og slett er for dumt. Torsdag ble det kjent at flere eliteserieklubber nekter å la sine spillere og ansatte delta i programmet «FotballXtra», etter oppfordring fra Norsk Toppfotball.

Det reagerer kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kraftig på da Kampanje snakket med han under Nyhetskanal-feiringen i kveld.

 - Jeg synes det er helt utrolig og det hører ikke hjemme noe sted. Man må kunne klare å håndtere et juridisk rettighetsspørsmål uten å gå til det skritt og sånt tull som en boikott, for det er det dette er, sier Eriksen. 

Les også: Tv-toppmøte på direkten - TVNorge-sjefen til angrep på TV 2

I en pressemelding torsdag kveld sier Norsk Toppfotball at de ikke boikotter TV 2.

- Et enstemmig styre i NTF har oppfordret sine medlemmer til lojalt å støtte oppunder og følge de rettslige skritt som NTF og NFF ved Fotball Media har iverksatt for å sikre våre kommersielle rettigheter.   Det er feilaktig at NTF oppfordrer til boikott av TV2. Det er imidlertid ikke naturlig å bidra til programmet «FotballXtra» slik TV2 praktiserer det nå, og oppfordringen gjelder selvfølgelig ikke TV2 generelt. Styret presiserer at det er iverksatt ryddige, rettslige prosesser som løper i saken, og vil avvente utfallet av disse, heter det fra Norsk Toppfotball.