De norske tv-sjefene møttes til toppmøte da TV 2 feiret ti år med Nyhetskanalen på Sentralen i Oslo. Direkte på Nyhetskanalen møttes de tre til debatt i programmet «Underhuset», men det var først da Kampanje tok en prat med tv-sjefene Olav Sandnes i TV 2, Tine Austvoll Jensen i Discovery og Thor Gjermund Eriksen i NRK om den store nyhetskonflikten knytta til norsk fotball at temperaturen tok seg opp. 

Se videoinnslag fra Kampanje TV her:


Tidligere i april tok NFF, NTF og Fotball Media ut stevning mot TV 2 for det de mener er urettmessig utnyttelse av nyhetsretten til Eliteserien og OBOS-ligaen og selv om det var jubileum og feiring er det liten tvil om at den store snakkisen er utnyttelsen av nyhetsretten knyttet til sport og norsk toppfotball.  

Årsaken er nyhetssendingene TV 2 sender hver halvtime i programmet FotballXtra på TV2 Zebra, der de viser scoringer og høydepunkter under rundene i Eliteserien. TV 2 mener på sin side at de holder seg innenfor nyhetsrettens begrensninger. Den sier at tv-kanaler vederlagsfritt kan sende korte utdrag fra begivenheter av stor allmenn interesse som en annen kanal har eksklusive rettigheter til å sende fra.

Nå blir det opp til Bergen tingrett å avgjøre hvor grensene går.

Les også: Discovery dropper Premier League-klipp fra TV 2 (abonnement)

TV 2 og fotballen har samtidig kommet med flere provokative utspill og det toppet seg torsdag da det ble kjent at flere eliteserieklubber nekter å la sine spillere og ansatte delta i programmet «FotballXtra», etter oppfordring fra Norsk Toppfotball.

Det reagerer kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kraftig på da Kampanje snakket med at han under Nyhetskanal-feiringen. 

Les mer: NRK-sjefen om fotballens TV 2-boikott: - Det er helt utrolig og for dumt 

I en pressemelding torsdag kveld sier Norsk Toppfotball at de ikke boikotter TV 2.

- Et enstemmig styre i NTF har oppfordret sine medlemmer til lojalt å støtte oppunder og følge de rettslige skritt som NTF og NFF ved Fotball Media har iverksatt for å sikre våre kommersielle rettigheter.   Det er feilaktig at NTF oppfordrer til boikott av TV2. Det er imidlertid ikke naturlig å bidra til programmet «FotballXtra» slik TV2 praktiserer det nå, og oppfordringen gjelder selvfølgelig ikke TV2 generelt. Styret presiserer at det er iverksatt ryddige, rettslige prosesser som løper i saken, og vil avvente utfallet av disse, heter det fra Norsk Toppfotball. 

Les mer: NFF, NTF og Fotball Media stevner TV 2