Navn: Erland Bakke
Stilling: Daglig leder i Snapsale
Ferierer i år: Barcelona og omegn
Det perfekte sommermåltidet:  Moules frites

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?
- Kevin Spacey, Marissa Mayer og Astro Teller. Kevin Spacey er en veldig interessant mann med stor innsikt, og vår alles favorittpresident. Marissa Mayer fordi hun har klart utrolige ting både i Google og Yahoo. Hun har et sterkt mobilfokus og evner å være veldig høyt oppe i selskapene samtidig som hun klarer å beholde tech-fokuset. Astro Teller fordi han representerer fremtiden for flere millioner mennesker. Som leder for Google X lever han av å tenke hva forbrukere vil ha om ti, tjue og femti år. Treffe han blir som å se litt inn i fremtiden. Vi skal faktisk reise til Yucatán. Alltid ønsket å oppleve Mayariket og her er det utrolig dårlig nettforbindelse. Det har helt sikkert hele reisefølget sikkert godt av noen dager.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?
- Ganske så sikkert via Facebook. I tillegg er jeg storforbruker av den norskutviklede Newsdesk-appen. Barna mine, Amalie og Jonas, har spurt om jeg kan ta en pause fra Facebook og mobilen i ferien. Det kommer til å bli fryktelig vanskelig, men jeg skal gi det et iherdig forsøk.

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?
- Det står ikke så bra til. Tipper jeg ser kanskje én time lineær tv i løpet av en uke. Det er lang tid siden det var annerledes. Elsker NRK-appen og min Apple tv med amerikansk konto.

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?
- Først og fremst er det mine kollegaer som sørger for at jeg er oppdatert. Jeg har aldri jobbet med dyktigere utviklere enn hva jeg gjør i Snapsale. Jeg er ganske sikker på at du ikke finner en utviklingsavdeling i Norge med sterkere teknologisk innsikt. Denne gjengen utvikler egne algoritmer for å sørge for at vi ikke spiller med samme familie i Game of Thrones på spillkveldene. Alt skal automatiseres og effektiviseres.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?
- Digitale aviser får lite støtte i dag, og her ville jeg nok tatt grep. Jeg ville nok gitt litt støtte til aktører som Nettavisen og VG Nett, fordi disse har best forutsetninger for å produktutvikle fremtidens medier og det bør støttes. Når det gjelder kultur skulle jeg ønske Operaen ga oss enda flere innslag av populærmusikk. Jeg mener Operaen bør utvikles til å vise en større folkelig side. Da kanskje vi slipper å subsidiere hver billett med like mye som billettprisen.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?
- Nå kjenner jeg Thorhild siden vi har sittet i samme utvalg i Høyre sammen. Så her blir jeg lite objektiv. Jeg syntes NRK-reformen ble litt tannløst. Jeg er for en lisens, men tror eier- og innholdsmodellen bør moderniseres. Hvis en ser til England og BBC har de klart å få meget høye inntekter utover lisens og salg av innholdsrettigheter. NRK er for meg en produsent av innhold og ikke en distributør. Det betyr at NRK må lage merkevarer hele tiden og klare å kapitalisere på dette. Digitalt mener jeg NRK har et kjempefortrinn som ikke utnyttes i dag.  Ellers syntes jeg Thorild har gjort en god jobb. Hun er en minister som har satt seg klare mål og vil noe med embetet. Det er lenge siden jeg har sett en kulturminister som viser seg å være så handlingsorientert og lite redd for motstand. Jeg ruller en femmer!

 - Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?
- Annonsebilag i Finansavisen. Det andre jeg tenker på er Pia Tryland. Ellers er da ikke content marketing noe nytt. I vertikaler har dette vært kjent og brukt lenge. På nett og i større flater er det kanskje relativt nytt. Jeg syntes det er helt riktig å gi relevante annonser for lesere. Så må vi passe oss for å lage titler som lurer leserne inn til en sak som er en annonse. Det er en gråsone og da trengs det sterke redaktører som klarer å være tydelige på hvor grensen går.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?
- I år merker jeg at Fredrik Skavlan har irritert meg kraftig. Jeg tror han selv mener at han er folkets røst. Her tror jeg han bommer. I tillegg syntes jeg hans himling med øynene og nedverdige hersketeknikker under Kringkastingsrådets høring var svært unødvendig.

 - Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?
- Høydepunktet er innføringen av nett-tv. Noen vil kanskje si debattforum og kommentarer eller kanskje vektklubben til VG, men dette mener jeg ikke har noe med nyhetsformidling å gjøre. Nett-tv er et perfekt produkt som nyhetsformidler. Nedturen må vel være nedleggelsen av Nettby. Her klarte en å samle store deler av Norge til en store community. Facebook ble dessverre døden for tjenesten. På selve nettavis-fronten mener jeg den største skuffelsen er VG+ og alle andre betalingsløsninger som er lansert for å ta betalt for innhold. Dette kunne vært laget mye bedre og enklere. Det skal være enkelt og gøy og betale for nyhetene. Det er det definitivt ikke i dag. Her kan det fortsatt gjøres mye.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?
- Nå trives jeg veldig godt med å gjøre det mye lettere for folk å tenke gjenbruk ved å selge ting de ikke bruker. Men hvis det skulle vært en bedrift jeg tror det er fryktlig moro å jobbe i, så er det Try/Apt. De virker som en gjeng flinke folk som får til utrolig mye bra!