Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks, pleier å ligge øverst på lønnstoppen for norske mediesjefer. Men han kan ikke måle seg med mannen som sitter helt øverst i det amerikanske mediekonsernet. Det kan heller ingen andre amerikanske næringslivsledere. For Discovery Communications-sjef David Zaslav med rundt 156 millioner dollar, eller rundt 1,2 milliarder kroner, i året er USAs best betalte toppleder. Det viser Equilars årlige lønnsundersøkelse for New York Times.

Les også: 18 millioner til Strømme

David Zaslav inngikk i fjor en kontrakt på seks nye år i mediekonsernet. Det førte til at kompensasjonen ble mer enn firedoblet til 156,1 millioner dollar. Totalen inkluderer 145,1 millioner dollar i aksjeverdier, der brorparten er prestasjonsbaserte aksjeverdier som vil utbetales over tid dersom Discovery når visse mål. Zaslav kom til Discovery i 2007 fra NBCUniversal.

Les også: Firedobbel lønn til Discovery-sjefen

Gjennomsnittslønnen til de 200 best betalte toppsjefene i USA steg i fjor med 1,9 prosent til svimlende 22,6 millioner dollar, eller 172,7 millioner kroner med dagens valutakur, skriver E24. Dette er den høyeste gjennomsnittslønnen siden undersøkelsen ble gjennomført for første gang i 2006.

Hele fire av de ti best betalte sjefene i USA er ansatt i John Malones mediekonsern Liberty Media, som Discovery er en del av. 

- Det er godt å jobbe i media og teknologi om dagen. Finanskrisen førte til et skifte, da myndighetene begynte å fokusere mye på banker og andre finansielle institusjoner som tidligere var bransjene som betalte best, sier professor Robert Jackson ved Colombia University til CNBC.