Konserndirektør Glenn Veiby har sagt opp sin stilling i Amedia og blir daglig leder i BA-Group. Han går av som finansdirektør i Amedia i juni, men vil fortsette som styreleder i Digitale Medier 1881. Arbeidet med å rekruttere ny finansdirektør etter Veiby er allerede startet.

Det opplyser Amedia i en pressemelding i ettermiddag.

Glenn Veiby er i dag styreleder BA-Group (Blender Holding AS) og vil fra sommeren også gå inn som daglig leder i vekstselskapet, som han er partner og medeier i.

Fem dramatiske år
Veiby har jobbet i Amedia-ledelsen siden juni 2010. Den gangen kom han til daværende A-pressen, og Veiby har siden den gang spilt en sentral rolle i noen av mediekonsernets mest dramatiske år. I toppledelsen har han jobbet tett med de tidligere konsernsjef Even Nordstrøm, Thor Gjermund Eriksen og nåværende konsernsjef Are Stokstad. Veiby var med på kjøpet av Edda Media for 1,7 milliarder kroner i 2011 og det meget omstridte og mye omtalte salget av A-pressens andel i TV 2 for 2,1 milliarder  til danske Egmont . Han ble konstituert konsernsjef i Amedia Thor Gjermund Eriksen ble kringkastingssjef i NRK og satt på toppen fra desember 2012 til mai 2013 da Are Stokstad ble toppsjef. Veiby har jobbet med kostnadskutt, nedbemanning og omstilling etter kjøpet av Edda. Han har hatt sentrale styreverv i blant annet TV 2, Prime Print-konsernet i Russland og Digitale Medier 1881.

- Riktig med et skifte
Han kommenterer i ettermiddag sin avgang slik:

- Etter fem svært spennende år i ledelsen av Amedia, er jeg kommet til et punkt der det er riktig med et skifte. Jeg har lenge hatt et ønske om å komme tettere på operativ virksomhet, vekst- og utviklingsarbeid, og jobbe med å skape egen arbeidsplass. Jeg skal nå ta ansvaret for arbeidet med å realisere ambisjonene til dette vekstprosjektet sammen med et flott team av sultne og dyktige medarbeidere. BA-Group er i en bransje jeg kjenner godt fra min tid i Voice og er et selskap jeg som styreleder har fått være med å utvikle de siste 8 årene, sier Veiby i pressemeldingen.

Han omtaler tiden i Amedia som «svært givende og utviklende»:

- Når jeg nå slutter, går jeg ikke fra noe, men til noe. Jeg gleder meg til fortsatt å kunne bidra i Amedia, selv om det etter sommeren skjer fra en annen posisjon enn som finansdirektør og del av konsernledelsen. Jeg fortsetter som styreleder i Digitale Medier 1881 og vil gjennom det også være involvert i andre vekstprosjekter for Amedia, sier han.

Gjennomtrekk i Amedia-ledelsen
Glenn Veiby blir den fjerde direktøren i konsernledelsen som slutter siden sommeren 2014. I desember ble det kjent at Nina Refseth gir seg som konserndirektør. 20. juni i fjor gikk nyansatt digitaldirektør Gaute Engbakk på dagen da de massive nedskjæringene førte til at alle planer om digitaloppkjøp og større satsinger ble skrinlagt. Omtrent samtidig forlot Andreas Norvik stillingen som konserndirektør for trykk og distribusjon, etter mange år i både Edda Media og Orkla-konsernet. Også flere mediehusledere i Amedia har sluttet i 2014.

Les mer: Sjefflukt i Amedia

Les mer: Stokstad: - Ikke så dramatisk

Stokstad roser Veiby
Konsernsjef Are Stokstad i Amedia sier Glenn Veiby har vært og er en viktig ressurs for Amedia, og ønsker han lykke til med nye oppgaver:

- Men jeg er glad for at vi også videre vil nyte godt av hans kompetanse, ved at han vil ivareta sentrale oppgaver for oss også etter at han går av som konserndirektør, sier han.

Glenn Veiby kom til Amedia i juni 2010 fra stillingen som CFO i Software Innovation. Før det var han administrerende direktør i Voice ASA, og han har også jobbet flere år i Ernst&Young.