- Nidar liker det ikke, men når de kopierer så kopierer jeg. Eller lager en «look alike» da. Det er en ren og skjær takk for sist, sier Rune Forsberg, daglig leder i Hval Sjokoladefabrikk, til E24.

Etter å ha gått seirende ut av sjokolade-feiden med Mondelez og Freia, ble Orkla i sommer beskyldt for å kopiere Hval Sjokoladefabrikk og smågodt biten «Spragleknas.

Hval-sjef Forsberg gikk hardt ut og anklaget Orkla for kopiering av Hval-biten «Fargeplett».

Nidars Spragleknas er firkantet med fargerike sjokoladelinser, mens Hvals Fargeplett er rund med fargerike sjokoladelinser.

- Kjenner oss ikke igjen
I slutten av juli fortalte kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionary & Snacks, Elisabeth Aandstad Ekheim, at hun kun var kjent med Forsbergs anklager gjennom media.

- Vi har ikke mottatt en klage vi kan ta stilling til, og vi kjenner oss heller ikke igjen i påstanden fra Hval-sjefen, sa Ekheim til Kampanje.

Hun uttalte at Orkla heller ikke kunne se hvordan sjokoladebiten Spragleknas krenket Hvals rettigheter på noen måte.

- Tenker at jeg gjør det samme
Det er hovedsakelig to ting som gjør at det knaser for Hval-sjef Rune Forsberg. Den knusende Stratos-dommen og at Hval Sjokoladefabrikk ble kastet ut av Coops smågodthyller da Candyking ble leverandør tilbake i 2015 – der nevnte Fargeplett ble erstattet av Spragleknas.

Den nye sjokolade-snacken Hval-sjefen snart introduserer under navnet «Snackhval», er tilsynelatende lik Nidars kjente Smash!-sjokolade- sprø og salt med sjokoladetrekk.

- Jeg har mulighet til å lage snacks i alle mulige former og varianter, og når Nidar fortsetter å kopiere meg, så tenker jeg at jeg kan gjøre det samme. Hvorfor kan ikke jeg da lansere ideen min, som er en Smash!-lignende bit med avkuttet tupp? sier Forsberg spørrende til E24.