Det skriver TV 2, som også har bilder som viser at den svarte teipen enkelt kan tas av flasken.

Salget av ginen ble stanset av Vinmonopolet kort tid etter lanseringen, og Helsedirektoratet opprettet tilsynssak. Flere har reagert på bruken av prinsessetittelen i omtalen bakpå flaska, men det er monogrammet som var problematisk, ifølge Vinmonopolet.

- Bruken av prinsessetittel er ikke relevant i vår vurdering om brudd på alkoholreklameforbudet, sier Vinmonopolets kommunikasjonsleder Kristin Welle-Strand til TV 2.

Hun sier videre at de har fått beskjed fra produsenten, Oslo Håndverksdestilleri, om at teipen er en midlertidig løsning.

- Etter dialog med grossist valgte de å benytte svarte klistrelapper for å dekke til monogrammet. Slike klistrelapper er en tilfredsstillende løsning som er benyttet i lignende tilfeller der noe må maskeres. Dette er en midlertidig løsning, og neste produksjon skal være med nye originaletiketter uten monogram, sier Welle Strand.

Prinsesseomtalen er ifølge TV 2 fortsatt på flasken uten teip-dekning, selv om Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, har omtalt bruken av prinsessetittelen på ginflasken som «en glipp», og sagt at tittelen skulle fjernes fra flaskene i fremtiden.

Les mer: Märtha og Dureks bryllups-gin brøt loven - må endre etiketten