- Jeg har vært innom tanken om å gjøre noe nytt en liten stund, sier Katrine Høysæter Minken, til Kampanje.

I flere år har hun vært partner og direktør i det globale konsulentselskapet Deloitte, der hun også har vært ansvarlig for selskapets tjenester inn mot offentlig sektor. Før sommeren hadde hun sin siste dag i Deloitte og 1. august var hun på plass i konsulentselskapet Footstep.

- Det er en stor overgang å gå fra et internasjonalt konsulenthus med over 500,000 ansatte, til et lite selskap med fem ansatte. Og selv om det er mange av de samme oppgavene, føler jeg meg definitivt litt utenfor komfortsonen, forteller hun.

- Et lite selskap med stort engasjement
Hos den nye arbeidsgiveren møter hun en tidligere kollega og i dag gründer av Footstep, Inger-Hilde Hillesund

- Vi møttes for mange år siden da vi begge jobbet i Nav og har hatt litt kontakt med ujevne mellomrom, sier Høysæter Minken.

- Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med resten av det erfarne Footstep-teamet. Verdiene deres trigget meg. Vi er et lite selskap, men med voldsomt stort engasjement og et genuint ønske om å gjøre offentlig sektor bedre, fortsetter hun. 

Høysæter Minken blir likeverdig partner i Footstep sammen med Hillesund.

Fra kjempe til mygg
Dermed forlater Minken en gigant i konsulentsammenheng til den lille konsulentmyggen Footstep som i dag teller fem ansatte. I tillegg til Minken og Hillesund består teamet av Sigurd Eritsland, Håkon Sveen og Nina Sørsdal-Myrlid. Alle har lang og bred erfaring som konsulenter inn mot offentlig sektor.

- Alle er veldig samfunnsengasjerte og ønsker å virkelig gjøre en forskjell med det vi bringer inn til kundene våre. Og slik jeg leser markedet nå, ser det ut til å være en dreining mot et marked der det er fint å være en liten aktør og ikke nødvendigvis en fordel å være stor, sier hun.

Footstep ble etablert i 2018 og har et mål om å hjelpe kunder til å levere tjenester som skaper verdi for brukerne, samfunnet og kloden. Selskapet tilbyr rådgivningstjenester innen strategi, ledelse og teknologi.

Store kunder
I dag jobber Footstep med en rekke store virksomheter og har blant andre Politiet, Forsvaret, Norad, Nav, Skatteetaten og Klima- og miljødepartementet på kundelisten. Innen utgangen av 2025 har selskapet en ambisjon om å dobles i størrelse.

Høysæter Minken løfter frem flere store utfordringer som de ønsker å bidra til å gjøre en forskjell på.

- Nylig ble Ung-rapporten fra Opinion lagt frem og der kommer det frem at halvparten av norsk ungdom er bekymret for fremtiden. Det ønsker vi å bidra til å snu. 

Ifølge undersøkelsen er bare elleve prosent av respondentene optimister, og hele 52 prosent pessimister. Resten av de som svarte er nøytrale. Bekymringen handler om økte priser, miljø, klima og uro i verden.

- Det er tall som bekymrer oss. I tillegg nærmer vi oss en litt skummel milepæl. Om få år har vi flere gamle enn unge i befolkningen – og det er en situasjon som jeg mener at offentlig sektor ikke er nok forberedt på. Dette gir noen store utfordringer i samfunnet som vi har lyst til å være med og løse, sier Minken.