Det norske selskapet Urban Infrastructure Partner (UIP) har blitt kjøpt av utendørsgiganten Clear Channel.

- Denne avtalen er et viktig steg for Clear Channel, sier Dennis Højland Nyegaard, norgessjef for Clear Channel.

- ­Vi har hatt et nært samarbeid med UIP i mange år, og oppkjøpet gir oss muligheten til å dra nytte av deres sterke driftskompetanse og ekspertise innen byplanlegging og urban mobilitet i vår virksomhet. Dette vil ikke bare styrke vår posisjon i markedet, men også gi våre kunder og samarbeidspartnere en enda bedre opplevelse, fortsetter han.

UIP har kompetanse innen drift, byutvikling og urban mobilitet. Selskapet står blant annet for Oslo, Trondheim og Bergen sine bysykler.

- Vi ser frem til å få UIP med på laget. Deres ekspertise vil styrke vår evne til å levere helhetlige og innovative løsninger til våre kunder og samarbeidspartnere, sier Højland Nyegaard

Espen Øyen, administrerende direktør for UIP, blir en del av Clear Channels ledergruppe, mens begge organisasjonene i utgangspunktet fortsetter som de er i dag.

Øyen forteller at han ser frem til partnerskapet, og til å tre inn i ny ledergruppe.

- Vi gleder oss til å bli en del av Clear Channel-familien. Gjennom dette oppkjøpet får vi tilgang til Clear Channels omfattende kommersielle ressurser og markedsplattformer, noe som vil styrke vår posisjon og åpne for nye vekstmuligheter, sier Øyen. 

- Ved å kombinere våre styrker i våre organisasjoner, kan vi tilby mer bærekraftige og effektive løsninger for byene våre. Sammen vil vi drive utviklingen av reklamefinansierte løsninger som bidrar til et smartere og mer miljøvennlige byrom, sier Højland Nyegaard.