I forbindelse med Märtha Louise og Durek Verretts bryllup, lanserte paret en egen gin. Men kun dager etter lanseringen ble salget stanset fordi etiketten kunne være i strid med alkoholreklameforbudet. Det ble pekt på både bruk av monogram og prinsessetittel på flasken. I tillegg ble det opplyst på produsentens nettsider om at ginen var laget i anledningen bryllupet til Märtha Louise og Durek Verrett.

I henhold til slottets retningslinjer skal ikke Märtha Louise bruke prinsessetittel i kommersiell sammenheng.

I juli ble det kjent at Vinmonopolet stanset salget av ginen som er produsert til bryllupet, fordi den kunne være ulovlig. Vinmonopolet konkluderte med at etiketten med monogrammet var i strid med reklameforbudet.

Etter en kort pause fra salg, kom ginen tilbake i hyllene der monogrammet var dekket over av en sort teipbit. Prinsessetittelen derimot var ikke dekket til. 

Torsdag opplyser Helsedirektoratet i et 14 siders vedtak at bryllupsginen brøt reklameforbud i alkoholloven.

Les mer: Prinsesse-ginen tilbake på Vinmonopolet – med teip over monogrammet

- Dette vedtaket har ingen direkte rettslige følger for Oslo Håndverksdestilleri (OHD) på dette tidspunktet, men kan få betydning for vurderinger i eventuelt fremtidige tilfeller ved nye brudd på alkohollovgivningen, skriver direktoratet.

NTB har vært i kontakt med Oslo Håndverksdestilleri, som opplyser at de ikke ønsker å kommentere saken.

- Prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts rolle i forbindelse med utviklingen av OHD Pink Gin har vært begrenset. Deres rolle fremstår dermed ikke som en produsent- eller medprodusentrolle. Helsedirektoratets vurdering er derfor at det utelukkende er OHD som er produsent av OHD Pink Gin, opplyser direktoratet.