Den amerikanske supermodellen Bella Hadid skulle fronte en reklamekampanje for relanseringen av et par Adidas SL72-sko, som først ble lansert i forbindelse med OL i München i 1972, men nå vrakes hun fra kampanjen ifølge BBC. Også NRK har omtalt saken her hjemme.

Det skjer etter at Israel har gått ut og kritisert Adidas for valget av supermodell på statens offisielle X-konto. De viser til at elleve israelske utøvere ble drept under de olympiske lekene i 1972 av palestinske terrorister. Samtidig går Israel ut med harde beskyldninger mot supermodellen, som de mener sprer antisemittiske konspirasjonsteorier.

Bella Hadid er selv halvt palestinsk og har flere ganger gått ut offentlig og kritisert Israel for deres krigføring i Gaza. Hun har også donert penger til nødhjelp i Palestina.

I en uttalelse som ble publisert på Instagram søndag beklager Adidas at det blir trukket koblinger mellom reklamekampanjen og terrorhandlingene i 1972. De bekrefter at de vil gjøre endringer i kampanjen.

- Vi gjorde en utilsiktet feil, skriver Adidas. 

Motehuset beklager samtidig overfor Bella Hadid og deres andre partnere for den negative oppmerksomheten de har fått som følge av kampanjen.