Styret i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde sin besluting i forbindelse med årets FIS-kongress i Reykjavik. Der fikk Narvik tilslaget etter at de for to år siden tapte for sveitsiske Crans Montana i kampen om VM i 2027.

Verdensmesterskapet i alpine grener har aldri foregått på norsk jord hvis man ser bort fra vinter-OL i 1952. Etter lekene ble det bestemt at det også hadde status som et VM. Hafjell og Kvitfjell har vært tidligere norske søkere uten å få gehør. Om fem år blir Narvik destinasjon for verdens beste alpinister.

Den tidligere toppsyklisten Thor Hushovd har vært en frontmann i lobbyvirksomheten inn mot tildelingen.

– Vi har fra vi startet dette arbeidet, vært klar over at dette ikke er en sprint, men mer som en maraton. Vi har sett at også andre gode kandidater har gått flere runder før de til slutt har nådd helt opp. For Norge handler det om å gjøre beslutningstakerne trygge på at Narvik og Nord-Norge kan levere et mesterskap av ypperste klasse, har han uttalt.

Kampanje har tidligere også skrevet at Norges mestvinnende alpinist gjennom tidende, Kjetil André Aamodt og partner i First House Sigbjørn Aanes har hjulpet til med arbeidet for å sikre Narvik arrangementet. 

- Jeg har alltid hatt et spesielt stort engasjement for Nord-Norge, så jeg var ikke vanskelig å be da jeg fikk spørsmål om å bidra for å få VM til spektakulære Narvik, har Aanes tidligere uttalt.