Katrine Mosfjeld slutter i jobben som markedssjefen i Visit Norway. Dette melder hun selv på Facebook. 

- Det er klart at det føles vemodig å snart skulle forlate jobben og alle folkene i Visit Norway – for dette har vært mer enn bare en jobb, forteller Mosfjeld til Kampanje.  

Hun begynte i Visit Norway for seks år siden og har vært leder for forbrukermarkedsføring i selskapet.

- Det har vært en utrolig lærerik, men også spesiell tid. Vi har vært gjennom store omstillinger og en stor endringsreise, og ikke minst en pandemi. Jeg er stolt av alt arbeidet vi kan se tilbake på – for det er et helt annet lerret nå, enn da jeg tok over.

- Ikke en lett avgjørelse
Hun forteller at særlig omstillingsprosessen har vært utfordrende.

- En slik prosess koster og den er krevende, men også givende når man ser at hardt arbeid bærer frukter. Vi har modernisert markedsføringen og rigget Visit Norway som et fremtidsrettet selskap som skal drive med innovasjon.

- Jeg har utført de oppgavene jeg ble hentet inn for å gjøre, så det føles som et riktig tidspunkt å gå videre og la en ny person komme inn, fortsetter hun og legger til at det ikke blir lett å forlate gjengen i Visit Norway. 

- Men det føles som et godt tidspunkt å sende stafettpinnen videre, sier hun. 

Hun er foreløpig ordknapp om hvor veien går videre.

- Det dukket opp en ny mulighet som jeg synes høres morsom ut, og som passer min profil og det jeg liker å jobbe med. Det er en kombinasjon av alt dette.

Mosfjeld blir værende i Visit Norway fremt il påsketider.

- Gjort en viktig jobb for oss
Reiselivsdirektør i Visit Norway, Aase Marthe Horrigmo, roser Mosfjeld for jobben hun har gjort i Visit Norway.

- Det er klart at Katrine har gjort en stor og kjempeviktig jobb for oss. Hun har stått for en står omstilling av hele forbrukermarkedsføringen. Den omstillingen har vært både riktig og viktig, men også krevende, sier hun og fortsetter:

- Det blir krevende å miste en sentral medarbeider, men òg ikke minst en god kollega som er en fantastisk sjef for sine folk.

- Kom oppsigelsen overraskende?

- Jeg skal ikke gå i detalj på dette, men noe overraskenda, ja, men sånn er det.

Mosfjeld er selv full av superlativer for jobben og arbeidsplassen på hennes Facebook-innlegg.

- Hva har hun betydd for Visit Norway?

- Endringene hun har gjort i vår digitale markedsføring har vært kjempeviktig og gitt os kjempegode resultater. Hun og teamet setter seg høye mål, og de leverer på det. Det er et høyt presterende team, sier Horrigmo.

- Og har dere begynt å se etter en erstatter?

- Dette er en veldig spennende jobb, og en viktig jobb. Nå skal vi sammen arbeide litt internt og gå ut med en utlysning, sier Horrigmo.