Influencerøkonomi har blitt diskutert med tidvis høy temperatur i Kampanje den siste tiden av OMD, Splay og Inma. Dette er ikke et forsvar for noen av partene, men et argument for at samarbeid med digitale påvirkere også har en betydelig ekstraverdi som vanskelig lar seg budsjettere. Influencere kan nemlig noe som de fleste andre ikke kan.

Les også: Slår blogg-alarm om «hårreisende priser» og verdiløse følgere (abonnement)

Det hele startet med OMDs kritikk av «hårreisende priser og verdiløse følgere» som antyder at rekkevidde og følgere er de viktigste argumentene for å ta i bruk influencere. Den innstillingen til influencersamarbeid kan sammenlignes med å betale for Flytoget fra Oslo til Gardermoen, for så å gå av i Lillestrøm. Du går glipp av det viktigste. Strekningen som får deg hele veien, til målet med reisen.

Et mediebyrå som OMD vil naturligvis ha andre målsetninger og metoder enn et digitalt kommunikasjonsbyrå, men kalkulatoren bør alltid suppleres med andre verktøy for å skape en god historiefortelling i samarbeid med influencere.

Effektiv kommersiell tilstedeværelse i sosiale medier handler i stor grad om å ta i bruk en unik mulighet til å minske avstanden mellom produkt og publikum gjennom å speile samtalene som allerede foregår på disse plattformene. Den rette influenceren kan hjelpe deg med å skape en menneskelig forbindelse som igjen hjelper kunden å nå mål om konvertering, oppmerksomhet, meningsflytting eller hva det måtte være. Å bruke influencere kun for å låne kredibilitet og følgere er svært begrensende. Hvis du derimot inviterer influenceren din inn i strategiske og kreative prosesser og gir vedkommende en finger på rattet, høyner du mulighetene for magiske øyeblikk og fantastiske fortellinger.

Til tross for hva kanskje mange tror er det ingen tilfeldighet hvilke mennesker som lykkes som påvirkere i digitale og sosiale medier. I min erfaring er disse internett-hviskerne noen av de mest hardtarbeidende unge kreatørene jeg har møtt. De er bevisste historiefortellere som bruker mesteparten av tiden sin i et univers hvor de fleste av oss bare er på besøk.

Uansett om du er et medie- eller kommunikasjonsbyrå så er innholdet bærebjelken i historien du ønsker å fortelle. Og det er først og fremst innhold skreddersydd for sosiale og digitale medier influencere er gode på. Følgere er et biprodukt av godt innhold. Så vårt råd i budsjetteringsprosessen er å tenke på influenceren først og fremst som en innholds-skaper. En internett-hvisker som kan hjelpe deg med å fortelle en relevant og verdifull historie som hjelper deg og din kunde å vinne i den digitale økonomien.