Det er bare et snaut år siden Karl Fredrik Lund sluttet i Telia for å starte opp i det teknologidrevne design- og kommunikasjonsbyrået Creuna. Men det ble med oppstarten.

- Vi hadde et litt ulikt syn på strategi og implementering og da er det naturlig at man blir enige om å være uenige. Jeg ønsker ikke å kommentere noe mer rundt dette. Men dette er helt udramatisk, sier Karl Fredrik Lund til Kampanje. 

Les hele intervjuet her: Creuna-sjefen går av: - Jeg har gjort én del av jobben, nå får noen andre ta over

Nordisk sjef i Creuna-konsernet, Torstein Harildstad, bekrefter at han er blitt enig med Lund om en sluttavtale.

- Vi var uenige om hvordan strategien til Creuna skulle implementeres, også tok vi konsekvensene av det, sier Harildstad.

- Ble det dyrt?

- Det vil jeg ikke gå inn på, men når man ansetter ledere er som regel disse tingene avklart ved ansettelsestidspunktet. Vi var enige og sånn er det. Lund jobber ikke lenger i Creuna.

Han sier Lundi de månedene han var i byrået, tilførte Creuna et kommersielt perspektiv

- Det er vi takknemlig for og mye av de planene som Karl Fredrik Lund utarbeidet vil bli fulgt opp.

Harildstad sier han den siste tiden har brukt mye av sin konsernsjeftid i Sverige, men etter ansettelsen av Johanna Fagrell Köhler i svenske Creuna har han hatt mer tid til å bruke på norske Creuna.

Les også: Lederbytte i Creuna - henter ny toppsjef fra Telia

- Nå har jeg fått ledig kapasitet som jeg må få brukt på noe, så får vi se hva som skjer senere. Nå er det business as usual, også kjøper vi et selskap som heter Kobra, sier Harildstad.

Liker kobraer
Den nyslåtte norgessjefen i Creuna kjøper rådgivningsmiljøet Kobra for «å spisse seg på rådgivning». Og følge kunde hele veien fra strategi til uttak.

- Det betyr at vi får inn i Creuna markedets beste rådgivere på kundeinnsikt og kundereisen. Det skal også styrke oss i vår rekruttering slik at vi kan være et utfordrende sted for de beste hodene å jobbe. Vi tror dette oppkjøpet styrker Creuna som arbeidsgiver i kampen om de beste hodene, sier Harildstad.

Med kjøpet mener han Creuna posisjonerer seg bedre med tanke på den nye måten å jobbe på.

- Tidligere jobbet vi etter «fossefall-metoden». Da hadde vi rådgivning og kravspesifisering først og leveranse etterpå. Det er over. Det er ingen moderne kunder som vil ha det sånn lenger. De vil at rådgivningen som har vært med i den initielle fasen er med kunden helt ut i teknologiske leveranser, sier Harildstad.

Det hører også med til historien at det ikke er første gang Creuna kjøper et byrå oppkalt etter den svært giftige kobraslangen. I 2007 kjøpte Creuna kommunikasjonsbyrået Cobra.

- Ja, det er faktisk andre gang Creuna kjøper Kobra. Vår fascinasjon for kobraer fortsetter, sier han.

Les også: Cobra solgt til Creuna

- Kompetansen som interesserte oss
Han vil ikke si hvor mye penger han betaler for rådgiverne denne gangen. Kobra er et lite miljø på syv stykker og som i 2016 omsatte for 12,2 millioner kroner og leverte et overskudd på rundt halvannen million kroner. Men det er ikke omsetningen eller overskuddet selskapet kjøper.

- Det er kompetansen vi var interessert i. Vårt poeng er styrke oss slik at vi bedre kan forstå kundereisen, komme høyere opp i verdikjeden innenfor rådgivning og være med hele veien fra strategi via merkevarebygging, innhold, design og ikke minst teknologi, sier Harildstad.

- Hvordan fant dere hverandre?

- Her på huset er det mange som kjente til Kobra og som har hatt et godt øye til Kobra i lang tid. Men i denne sammenhengen var det Kobra som kom til oss, sier han.

- Vi har alltid likt Creuna 
Administrerende direktør i Kobra, Jannecke Drangert-Hveding, kaller selskapet som hun opprettet i 2010 sammen med Eirik V. Johnsen et «boutique consultancy».

- Vi har hjulpet våre kunder med å ta bedre vare på sine kunder igjen gjennom digital forretningsutvikling og digitale kundereiser og kundeopplevelser, men når vi kom og var ferdig med rådene så trengte kundene våre hjelp til å få det til å skje, sier Drangert Hveding.

Løsningen blir å gå med Creuna slik at kundene i større grad kan følges opp når de nye digitale forretningsstrategiene er lagt. Drangert-Hveding sier planen er å skape «neste generasjons rådgivningsmiljø» og at det tidlig stod klart for dem at Creuna var den beste partneren.

- Vi har alltid likt Creuna og det integrerte verdiforslaget som Creuna står for. Creuna stod høyt på lista over de selskapene som vi trodde vi kunne skape noe mer med. Vi har ståltro på at vi kan få til noe bra her, sier hun.

Kobra har blant annet jobbet med Nordic Choice Hotels.  

- Kobra har vært bra butikk for oss men vi vil jo mer. Vi tror dette er en kjempe vinn-vinn og er fornøyd med avtalen, sier Kobra-sjefen.