I dag ble den mye omtalte selvbiografien til prins Harry «Spare» omsider lansert. Til tross for forlagets innsats for å holde bokens innhold hemmelig frem mot lansering, klarte mange journalister å få tak i den torsdag forrige uke da memoaren ved en feiltakelse ble lagt ut for salg i Spania.
Britiske The Guardian var blant de første som fikk tak i et eksemplar av boken og kunne dermed avsløre at prins Harry hevdet at broren William gikk til fysisk angrep på han.
Utspillene fra boken har vekket stor oppsikt. Også i Norge. Flere norske mediehus har omtalt innholdet i boken, og sakene leses godt.
- Sjeldent
Sjefen for TV2.no tror at nordmenn har fått et tettere forhold til det britiske kongehuset etter Netflix-serien The Crown.
- Man kjenner lite til hva som skjer bak lukkede dører i kongehusene, spesielt det britiske. Vi ser noe gjennom The Crown og dokumentarer, men her får vi førstehåndsinformasjon, eller versjonen til prins Harry og Meghan Markle. Det vekker interessen hos mange da man ellers ikke får tak informasjon noen sted, sier Derek Andre Bjølgerud.
Ulf André Andersen, ansvarlig redaktør i Se og Hør er enig.
- Det er sjeldent at et medlem av kongehuset er så åpen. Det er et stort drama som utspiller seg mellom brødrene og familien generelt, derfor er folk nysgjerrige på hva som skjer.
Til tross for at nordmenn er interessert i hva som skjer bak kulissene i det britiske kongehuset, så ligger interessen hakket under sakene om det norske kongehuset.
- Det norske kongehuset er nærere og nordmenn er av den grunn mer interessert i det norske kongehuset, sier Andersen.
Bjølgerud viser også til at sakene om det norske kongehuset leses godt av tv2.no sine lesere.
- Saker om det britiske kongehuset treffer godt, men ligger et stykke bak saker om Martha Louise og Sjaman Durek, påpeker han.
- En utfordring
Andersen forteller at det er utfordrende å lage nyheter om det britiske kongehuset når man ikke har direkte kontakt.
- Vi prøver å finne flest mulig kilder og har egne reportere i England som har jobbet lenge for Se og Hør. Det er en utfordring når vi ikke har direkte kontakt, vi må veie kildene opp mot hverandre og får andre eksperter til å vurdere det, sier han.
Bjølgerud forteller at de i TV2.no er veldig tydelig på hvor og hva slags kilder de referere til og er opptatt av å prøve å ha flere kilder der de kan.
- Vi er opptatt av kildehenvisning i alle typer formuleringer. I sakene om prins Harrys bok har vi sitert fra boken selv, samt hentet noe fra Netflix dokumentaren «Harry & Meghan», sier han.
Kommentér