Sist gang ble nemlig alle rettighetene samlet i én pakke og solgt i én pakke til NRK og TV 2, og det er ikke godt nok for konkurransemyndighetene. Siden forrige salgsrunde er det også kommet en ny og strengere konkurranselov.
– I Europa ser vi at dette produktet splittes opp og kommer på nye plattformer som internett og mobil, sier hun.
Hammerstad ved Konkurransetilsynet trekker frem både engelsk Premier League og Bundesliga i Tyskland som markeder der fotballproduktet er blitt splittet opp.
– Hva synes tilsynet om Fotballforbundets og Norsk Toppfotballs anbudsdokument?
– Vi har vært orientert om hovedprinsippene i anbudsdokumentet, men har ikke rukket å gå igjennom dokumentet i detalj. Konkurransetilsynet har vært med på prosessen i form av å gi veiledning for hvordan hensynet til konkurransen bør ivaretas, sier Hammerstad.
Hammerstad understreker at tilsynet på ingen måte har konkludert, og at dette vil være avhengig av hele salgsordningen.
– Vi vil se på hva resultatet blir til slutt, men vil være mer bekymret om alle rettigheter havner på ett sted ut i fra hensynet til konkurranse. Det er en fordel med en spredning, og det så vi også med saken i England der alt først havnet BSkyB før man fikk til en revisjon av avtalen, sier hun.
Hammerstad sier videre at det ikke har vært Konkurransetilsynets oppgave å hindre at den fotballen som i dag går på allmennkringkasterne NRK og TV 2 forsvinner over på betal-tv.
– Er Konkurransetilsynet motstandere av at fotballen skal gå på NRK og TV 2 i fremtiden?
– Tilsynet ser det heller ikke som noe mål at TV 2 og NRK ikke får en del av rettighetene. De må få konkurrere som alle andre, og i den grad fotballrettighetene blir tilgjengelig for flere vil det være et hensyn vi vil legge vekt på. Dette er et hensyn som vil slå positivt for forbrukerne, sier hun.]]>
Kommentér