- På tre år har vi vokst til 100 ansatte og omsetter for 100 millioner kroner. I vekstfasen har vi prioritert vekst fremfor overskudd. I 2023 ser vi at vi også klarer å være lønnsomme, noe som er i tråd med strategien vår, sier Try Dig-sjef Emilie Nøss Wangen, til Kampanje.
I november i fjor var Try Dig litt i overkant av 80 ansatte.
- Hovedgrunnen til veksten i ansatte skyldes strategiske oppkjøp for å styrke oss som teknologiselskap, opplyser Wangen.
I januar ble det kjent at Try kjøper seg opp i Netlife Bergen - og ble største eier med 51 prosent og i begynnelsen av mai kom nyheten om at Try kjøper opp app-selskapet Beining & Bogen. Det har vært tøffe tak i bransjen de siste årene, og heller ikke Try Dig slapp unna med permitteringer.
- Try-konsernet har som flere andre i bransjen hatt permitterte i det siste året, det har også berørt ansatte i Try Dig i en periode. Netlife Bergen var i en krevende situasjon og hadde flere permitterte. Det var noe av grunnen til at vi kjøpte oss inn i selskapet for å trygge økonomien, gjorde selskapet til et datterselskap og samtidig endret navn til Tre Bergen. Nå er økonomien stabilisert, og fremtiden ser lys ut for vårt teknologimiljø i Bergen, sier Wangen.
- Hvor mange har Try Dig permittert i 2023 og frem til i dag?
- Jeg ønsker ikke å tallfeste antall permitterte av hensyn til dem det gjelder, da antallet er så lavt at det blir vanskelig å opprettholde anonymiteten, svarer Wangen.