Det er lite som tyder på at bredbånddistributøren Get tok sommerferie i år.

Samtidig som Get skrev «norsk telehistorie» i juli da det ble kjent at den svenske telekjempen Telia la 21 milliarder kroner på bordet og kjøpte opp hele Gets virksomhet i Norge, var de også aktuelle med en reklamekampanje som ifølge kommunikasjonssjef Sebastian Eidem har gitt selskapet de mest «sinnssyke økningene de noen sinne har sett».

Les også: Fra Gambit til Get - Sebastian Eidem blir ny pressesjef

- Rett og slett en omdømmesuksess
I juli ble Get vitne til et stort byks opp i en rekke omdømmemålinger, og i august var de bransjeleder på flere omdømmeparametere - blant annet på kundeservice og kundeopplevelser.

Da det ved inngangen til 2018 ble kjent at den tidligere merkevaredirektør i DNB, Camilla Forberg, hadde fått jobben som ny kommunikasjons- og markedsdirektør i Get, gikk selskapet ut med store ord og ambisjoner om å bygge «Norges beste og mest spennende kommunikasjon- og markedsavdeling».  

Og at de har lykkes med det, mener Eidem at kampanjen som lover å fikse Wifi-trøblene du har hjemme, er et knallsterkt bevis på.

- Det ble rett og slett en skikkelig omdømmesuksess, plutselig var vi på toppen i bransjen, foran både Altibox og Canal Digital. Jeg tror det har lært oss at om man gjør markedsføringen skikkelig og riktig, og hvis man treffer på behov og budskap, så kan man få et skikkelig løft, sier Eidem til Kampanje.

På spørsmål om omdømmeresultatene vitner til at man er på vei mot ambisjonen om å bli Norges beste kommunikasjonsavdeling, svarer Camilla Forberg følgende: 

- Vi tar et skritt av gangen. Dette skjer ikke over natten. Dette er en ambisjon som ligger frem i tid, men vi vet en del om hva som kreves, og vet hva vi skal gjøre det neste året for å bli bedre. Det er mye læring, feiling og hardt arbeid som ligger foran oss, sier Forberg til Kampanje.

- Hva skal til for å holde omdømmeresultatene oppe i framtiden? 

- Det har gått bra for oss den siste tiden, men vi må stabilisere oss på et høyere nivå enn i dag. Vi tror at vi har noen kloke tanker på hvordan vi skal få det til. Dette håper vi det norske folk og våre kunder får med seg gjennom høsten, sier hun.

Investert milliarder i raskere nett
Tradisjonelt har tv- og internettdistributører skåret dårligere enn andre bransjeaktører på omdømmemålinger.

I Apelands årlige omdømmemåling var både Get og Canal Digital blant de ti virksomhetene med dårligst omdømme i 2018. Øverst tronet Freia.

- Det er jo infrastruktur vi egentlig driver med, og vi er i en bransje som ofte ikke oppnår like god score på omdømmemålinger som det for eksempel Freia og sjokoladebransjen gjør. Vår jobb er ikke å få noe til å smake godt, men å få tingene dine til å fungere. Det blir litt som å skru på lysbryteren – du setter ikke pris på at lyset går på, du forventer det, sier Eidem.

Han forteller at Get de siste årene har gjort store milliardinvesteringer for å gjøre nettet raskere og bedre, men at det likevel er mange som opplever at de har dårlig Wifi.   

- Dette har ikke noe med hastigheten på internettet vårt å gjøre, men med gamle rutere som ikke tåler den nye og raske farten samfunnet har begynt å bruke. Det er lett å trekke en konklusjon om at det skyldes internettet fra Get og ikke utdatert utstyr, og dette går utover omdømmemålingene våre, sier han.

- Mest sinnssyke økningene vi har sett
Det var med denne bakgrunnen at Camilla Forberg rullet ut sin aller første reklamekampanje i Get, men resultatene viser ifølge Eidem at de traff «spikeren på hode».

- NPS’en (Net Promoter Score, en vanlig metode for å måle kundelojalitet, red. anm.) var på -33 før kampanjen, og på pluss 10 ved kampanjeslutt. Det er en av de mest sinnssyke økningene vi har sett noen sinne. Jeg tror det skyldes at vi var svært synlige med kampanjen både utendørs, i sosiale medier og i egne kanaler. Og vi oppnådde det vi ville – nemlig at mange nye kunder oppgraderte utstyret sitt. Blant disse økte kundetilfredsheten med hele 60 prosent, sier Eidem. 

Ifølge Telia Norge vil Get og Telias sammenslåtte selskap ha omlag 2,3 millioner mobilkunder, og omlag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag.

Om merkevarene vil bli videreført eller om vi vil se én felles merkevare, er enda usikkert. Avtalen om oppkjøp vil denne høsten vurderes til godkjenning av konkurransemyndighetene.  

Les mer: Uklart hvem som blir toppsjefen for Get og Telia i Norge