Koronakrisen løfter Schibsteds content-byrå til nye høyder: - Hadde en klar fordel

Trafikkveksten til Schibsted-avisene bidro til en omsetningsvekst på 26 prosent.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Schibsted Partnerstudio økte omsetningen med 26 prosent i fjor. Det ga en topplinje på 220 millioner kroner, ifølge selskapets egne tall. 

- Resultatmessig var det et veldig bra år for Schibsted Partnerstudio, forteller daglig leder Jonas Ibsen Brynildsrud til Kampanje.

Han har tatt content-byrået til Schibsted helt til topps i Byråprofil i tre år på rad. De to første årene som VG Partnerstudio, og for første gang i fjor som Schibsted Partnerstudio, etter at VG-byrået ble slått sammen med Schibsted Brand Studio tidlig på året.

Nå rommer byrået 60 ansatte, med ti nyansatte så langt i år.

Men i mars i fjor var Brynildsrud langt fra sikker på at det sammenslåtte selskapet hadde et like godt år foran seg.

- Rett før og etter 12. mars var vi i en ganske lik situasjon som de aller fleste i bransjen. Vi ante ikke hva som skulle skje og fryktet det verste. Men innsatsen som ble lagt ned av de ansatte var helt enorm og avgjørende for hvordan året gikk. Vi skjønte at vi var i en ny situasjon og snudde oss raskt for å utvikle nye konsepter, ideer og tilpasse oss, sier han.

- Hadde en voldsom trafikkøkning

Selv om noen kunder avbestilte kampanjer, valgte andre kunder å vri fokuset og holde trykket oppe. Det ble de belønnet for. Trafikken til Schibsted-avisene, som er grunnpilaren i Schibsted Partnerstudios distribusjonsnettverk, nådde som kjent kokepunktet under koronapandemien. Informasjonsbehovet til folk ga ringvirkninger for den kommersielle driften.

- Vi fikk en voldsom trafikkøkning på sidene våre, som også har stabilisert seg på et høyere nivå enn før pandemien. Det bidro til at vårt gode distribusjons- og utstillingsvindu bare ble bedre. Vi hadde en klar fordel av at nettsidene til VG og de andre Schibsted-avisene bare ble enda mer relevante.

Schibsted Partnerstudio kom derfor heller aldri i en situasjon der det var aktuelt å permittere ansatte.

- Var det mye innhold som måtte skrotes på grunn av koronapandemien?

- Det var noe, og noe ganske bra også. Det smerter litt, men det er bare en del av situasjonen. Vi måtte legge det bak oss. Og vi klarte også å reise ut og lage godt innhold, samtidig som vi forholdt oss til alle retningslinjene, sånn som redaksjonene også gjorde.

Les også: Schibsted-byrå best på innhold - kåres til Årets contentbyrå

- Vi ser bare toppen av isfjellet

Mediehusenes  satsing på innholdsmarkedsføring har vært elsket og hatet, men det er lenge siden produktet dreide seg om rene reklametekster, til forveksling lik redaksjonelt innhold. Nå er det visuell historiefortelling det handler om.

- Hvis du sammenligner det vi gjør i dag med det vi gjorde for seks år siden, lagde en artikkel og la den på forsiden av VG, så har det utviklet seg ganske massivt innenfor video, lyd og visuell historiefortelling.

Brynildsrud kaller det «skreddersøm».

- Det vil stå et slag fremover i å være best på på visuell historiefortelling. Vi har investert i teknologi som gjør det enklere å lage de visuelt beste sakene, men det handler så klart minst like mye om å lage det beste innholdet. Og det vil alltid være under utvikling.

Samtidig blir også data viktigere for å distribuere innholdet til den riktige målgruppen til riktig tid.

- Hvor langt er dere kommet der?

- Vi distribuerer enten innholdet via annonsestyringssystemet til Schibsted, der det er mange muligheter for målgruppestyring, eller via det redaksjonelle systemet, som gir den beste brukeroppl. Men vi ser bare toppen av isfjellet av hva som vil skje på det området. Det store løftet på content og data er i startgropen.

Podkast er et viktig satsingsområde for Schibsted-konsernet, og Schibsted Partnerstudio er ikke noe unntak.

- Vi hadde ti millioner i podkast-omsetning i fjor, og vi vil se en stor økning i år.

- Var samarbeidspartnere og konkurrenter


Etter at VG Partnerstudio ble slått sammen med Schibsted Brand Studio, har content-byrået endret regnskapspraksis. I motsetning til tidligere, går inntektene nå først til avishusene, og ikke til Schibsted Partnerstudio. Omsetningstallet Jonas Ibsen Brynildsrud refererer til, gjenspeiles derfor ikke i årsregnskapet selskapet har sendt inn til Brønnøysundregistrene.

Brynildsrud vil ikke gå ut med et eget resultattall, men forteller at de opplevde enn god resultatforbedring. I årsregnskapet står selskapet oppført med et resultat på 3.075.000 kroner, men dette er ikke sammenlignbart med 2019-resultatet av samme årsak.

Nå gleder byrålederen seg til å samle hele gjengen igjen. De rakk nemlig bare én samling etter sammenslåingen før koronapandemien sendte de ansatte på hjemmekontor.

- Vi var to byråer som både hadde vært samarbeidspartnere og interne konkurrenter, så å bygge en felles kultur er viktig. Selv om arbeidsvilkårene har vært vanskeligere, synes jeg vi har gjort en god jobb og teamet har stått samlet gjennom perioden. Nå gleder vi oss til en hverdag der det å bygge kultur og skape fellesskap og samhold blir lettere.

Koronakrisen løfter Schibsteds content-byrå til nye høyder: - Hadde en klar fordel