- Lønnsveksten i 2017 var på 5,7 prosent. Det er den høyeste vi noensinne har målt, sier partner og rådgiver Ole A. Janzso i Mediabemanning.

Til sammenligning er SSBs anslag for 2017 en lønnsvekst på 2,4 prosent.

- Vi merker spesielt stor vekst i markedsavdelingene og byråene. All vekst er digital, og alle stillingene vi jobber med er digitale. Det forekommer svært sjeldent at noen etterspør en analog person, ler Janzso.

Mediabemanning la frem den årlige Bransjerapporten for åttende gang på Mesh i Oslo torsdag morgen. Den bygger på 1.122 svar fra ansatte i medie- og kommunikasjonsbransjen.

Der kommer det også frem at NRK er Medie-Norges mest populære arbeidsplass. Les mer her.

Rapporten viser at 2017 har vært et godt år for kommunikasjonsbransjen, selv om mediehusene fortsatt er i en omstilling og opplever noen utfordringer.

Ansatte i mediekanalene rapporterer om en lønnsvekst på fem prosent for 2017. Det er noe under gjennomsnittet for undersøkelsen, og lavere enn fjorårets vekst på 5,4 prosent. Ansatte under 30 år er vekstvinnerne og rapporterer om en lønnsvekst på 10 prosent.

Ansatte i markedsavdelingene rapporterer om en lønnsvekst på 5,3 prosent, sterkere enn fjorårets 4,1 prosent. De i markedsavdelingene som oppgir at de er digitale spesialister rapporterer om en lønnsvekst på hele 9,3 prosent. Denne gruppen utgjør 18 prosent av respondentene i markedsavdelingene.

Det er også i markedsavdelingene det er flest aktive jobbsøkere i undersøkelsen.

Lønnsveksten i reklamebyråene var i 2017 på moderate 4,4 prosent. Denne sektoren har opplevd kraftig lønnsvekst de siste årene. I 2016 var lønnsveksten på 7,1 prosent, og tilbake til 2014 hadde reklamebyråene et toppår med en lønnsvekst på hele 8,4 prosent.

Byråene som jobber med content og PR rapporterer om en lønnsvekst på 8,8 prosent. Dette forklarer Mediabemanning med at byråene har en høy andel unge ansatte som er i ferd med å øke sin lønn betydelig.

Lønnsveksten i medie- og reklamebransjen er nemlig aller størst blant de yngste. Arbeidstakerne som er i tyveårene rapporterer om en lønnsvekst på 9,4 prosent, mens arbeidstakere i femtiårene har en lønnsvekst på 1,4 prosent.