AOL-sjefen og tidligere salgsdirektør i Dagbladet, Kent Jordet, takker for seg i selskapet han har ledet de siste fire årene.
Jordet slutter i AOL Norge etter å ha vært med bygge opp selskapet fra starten til rundt ti millioner kroner i omsetning i 2015.
- Nå starter et nytt kapittel for meg. Jeg har sagt opp og sluttet i min stilling som daglig leder i AOL Norway. Etter fire år, hvor jeg har bygget opp selskapet fra null til i dag å være et prisvinnende byrå, er tiden inne for å gjøre noen nytt, sier Kent Jordet til Kampanje.
For mange er AOL fortsatt synonymt med 90-tallets internettportaler, men de siste årene har selskapet satset og vokst på innhold og annonseprodukter. I 2011 kjøpte AOL Huffington Post for 300 millioner dollar. Året før kjøpte selskapet nettstedet TechCrunch. De største investeringene har imidlertid kommet innen annonsørtjenester og levende bilder. I Norge har selskapet vært representert med Be On, tidligere AOL Goviral, som de lanserte i 2012 under ledelse av Kent Jordet. Be On har satset stort på distribusjon av videoinnhold på nett på vegne av annonsører.
I dag er AOL en forlengelse av et av verdens største telecom-selskaper, Verizon, som la 4,4 milliarder dollar på bordet for selskapet i 2015. Det er nesten like mye som de betalte for Yahoo i år, nemlig 4,8 milliarder dollar. Selskapet sikter seg inn på tredjeplassen i det digitale annonsemarkedet etter Google og Facebook.
Les også: - Målet vårt et to milliarder brukere (abonnement)
Vil ikke kommentere
Jordet ønsker ikke å kommentere ytterligere bakgrunnen for at han slutter, men etter det Kampanje forstår, vil AOL fortsette å ha et kontor i Norge.
- Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier han.
- Hva skal du selv gjøre fremover?
- I tiden fremover vil jeg konsentrere meg om å bygge opp Fancypants Productions, et selskap hvor jeg selv er medeier og som har utviklet en softwareplattform som tilgjengeliggjør for lesing, presentasjon og distribusjon av innhold gjennom flere kanaler. Vi har en unik mulighet til å komme i en dialog med sluttbrukerne på en mer personlig og intuitiv måte enn gjennom tradisjonelle kanaler, sier han.
Foreløpig har Fancypants Productions satset innenfor matsektoren og formidling av oppskrifter.
- Dette programmet tar sluttbrukerne alvorlig og har redefinert blant annet oppskriftsformidling for sluttbrukere. I tillegg vil skolene kunne få et unikt verktøy til bruk for å formidle pedagogisk innhold.
- Hvem kan bruke dette verktøyet?
- Medier, annonsører og offentlig etater og egentlig alle som har et medie- og kommunikasjonsbehov, sier Jordet.
Bak Fancypants Productions står fotograf og konseptutvikler, Kai Myhre, Heidi Jaksland og Joakim Fjellberg i tillegg til Jordet.
Selskapet jobber allerede med kunder som Norway Seafood, Iberconseil (Spania), Kolonihagen og SBS Discovery.
- Løsningene skreddersys til ulike segmenter, hvor mat og drikke er starten. Men vi ser nå utover for å utvide til flere segmenter som har behov for å skape, redigere og spre innehold, sier Jordet.
Kommentér