Navn: Mari-Marthe Aamold

Alder: 29

Stilling: Daglig leder og økonomidirektør for Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad

Utdanning: Utdannet siviløkonom fra NHH og LSE. Master fra LSE i Information Systems and Digital Innovation. 

Første jobb i bransjen: Trainee i Schibsted

Hobbyer: Jeg er glad i å løpe og gå på ski, og generelt bruke kroppen, men jeg har alltid vært glad i innendørsaktivteter som stimulerer hodet litt og. I fjor fikk jeg symaskin til jul, så det har blitt noen syprosjekter i det siste. Ellers kan jeg finne på strikke, snekre møbler, og jeg dyrker hvert år mange sorter tomater, så jeg har nok av hobbyer å ta meg til når jeg trenger avkobling. 

I Kampanje sin faste spalte «Unge Talenter» tar vi hver uke en prat med ett talent under 30 år og denne uken stopper vi opp hos Mari-Marthe Aamold som ble kåret til «Årets talent» i november i fjor under ett arrangement i regi av Medienettverket.

- Nei, jeg gjør vel ikke det, svarer Mari-Marthe Aamold når Kampanje spør om hun ser på seg selv som et talent. 

Hun er mer kritisk til seg selv enn at hun «går og tenker sånn om seg selv», forteller hun. 

- Jeg husker da jeg begynte å jobbe ble jeg alltid overrasket da jeg hadde medarbeidersamtaler. Jeg var forberedt på mye konstruktiv kritikk, forberedt på å høre om alt jeg kunne gjøre bedre. Så fikk jeg stort sett veldig gode tilbakemeldinger, og det var jo alltid både hyggelig, men også litt overraskende husker jeg, sier hun. 

Selv tror hun det sitter litt i henne at hun er selvkritisk og alltid ser etter hvor det er rom for forbedringer. Samtidig sier hun følgende etter å ha vunnet prisen «Årets talent».

- Det er kanskje litt arrogant å si at jeg ikke er et talent. Jeg må erkjenne at noen vurderer meg dit hen, og det er veldig hyggelig. 

Aamold sier hun liker konseptet «unge talenter» godt når det gjelder andre, og forteller at hun blir inspirert av å lese om andre. 

- Selvfølgelig er det hyggelig å bli tenkt på i en sånn setting, men jeg er ikke så komfortabel når det begynner å handle om meg som person. Jeg kunne ønske det var et intervju om den beste opplagsveksten på Vestlandet, ler hun og legger til: 

- Jeg blir mer ubekvem når det handler om meg. 

Les også: NRK-talent ble redaktør som 22-åring: - Skulle gjerne vært astronaut

Årets medieleder:

Mari-Marthe Aamold ble premiert med tittelen «Årets medieleder» under fjorårets Byråprofil-kåring.

- Vi skal befeste posisjonene våre
Aamold, som er utdannet siviløkonom, er i dag daglig leder og økonomidirektør for både Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. Stillingen fikk hun etter å ha vært trainee i mediekonsernet fra 2016 til 2018 og snaue to år i rollen som produktsjef i den nå nedlagte leveringstjenesten til Schibsted, Svosj. Hun bestemte seg for å søke på stillingen i abonnementsavisene selv om hun var tilfreds med å skulle bo i Oslo, etter en stund i både Barcelona og London. 

- Plutselig bor jeg i Stavanger og reiser frem og tilbake til Bergen. Oppgaven og mandatet var for spennende til å la sjansen gå, forteller hun. 

- Hva er det viktigste du har lært gjennom jobben din hittil? 

- Det er egentlig vanskelig å svare helt konkret på. Sikkert noe om meg selv, sier hun og fortsetter: 

- Det må kanskje være at hvis du gjør flere små ting som trekker deg i riktig retning, så er det bedre enn å gjøre én stor ting, sier hun. 

Hun mener man hele tiden bør søke og forbedre ting på alle måter, og at det kan være like kraftfullt som å ha ett prosjekt eller én stor endring.

- Det jeg synes er aller mest spennende med jobben er at vi har en tydelig retning på hvor vi skal. Vi skal befeste posisjonene våre, vokse digitalt, og vi har ulike strategier for å komme dit, legger hun til. 

Les også: Fredrik (29) byttet fra journalistikk til markedsføring:  Snudde opp ned på karrieren min

Bli kjent med selskapene og bransjen sånn at det kan brukes som en relevant inngangsport når man søker på jobber.

Tror ikke på langtidsplaner
På spørsmål om Aamold har noen tips til de som vil inn i bransjen, sier hun: 

- De må bare komme. Det å få de spennende jobbene, i alle bransjer egentlig, handler mye om å kunne vise til reell interesse. Det å forstå Schibsted fra utsiden for så å kunne forstå det fra innsiden, eller hvilket som helst annet mediehus egentlig. Det vil tjene deg veldig å for eksempel ha hørt på podkaster og vært på foredrag. Bli kjent med selskapene og bransjen sånn at det kan brukes som en relevant inngangsport når man søker på jobber, legger hun til. 

- Hva tenker du videre i karrieren din? Hva gjør du om fem år? 

- Det er helt umulig å si nå. For noen år siden syntes jeg det var krevende at jeg ikke helt visste hvor jeg ville eller hvor jeg skulle, men nå er jeg tilfreds med at jeg er her og nå, svarer hun. 

Selv har hun ikke tro på det å ha en veldig tydelig langtidsplan. 

- Det forenkler mitt eget fokus å kunne være i en jobb med tanken om å være der i en relativt ubestemt tid, avslutter hun. 

Les også: Jenny (24) hoppet av studier og ga seg selv ett år på å få jobb: - Det har skjedd mye på kort tid