Om

«Merkevaredagen» setter Kampanje merkevarene og merkevarebyggerne i sentrum. Bli med å løfte blikket opp av verktøykassa for å se på hvordan vi bygger hele huset!

Én av dagens keynote speakers er Jacob Schram. Han vil fortelle om sine erfaringer fra å lede en større virksomhet i et internasjonalt miljø, deres re-branding fra Statoil til Circle K og hvordan fremtiden kanskje kan se ut for Circle K. Schram har nesten 30 års erfaring fra noen av verdens største selskaper; McKinsey & Company, McDonald's, Statoil Fuel & Retail, Alimentation Couche-Tard og Circle K samt erfaring fra presidentskapet i Virke og som styremedlem i Møller-konsernet. Han ble vinner av NACS European Industry leader for 2017.

Som deltaker på Merkevaredagen får du Jacob Schrams bok "Essensen av business" gratis! Boken har mottatt meget gode tilbakemeldinger, blant annet fra den svært anerkjente markedsføringseksperten, Philip Kotler:
“ I learned a great deal from reading Jacob Schram’s global management experiences with McKinsey, McDonalds, Statoil and other companies. The book contains a lot of wisdom and includes dozens of interesting photos, models and memorandum – a great coffee table book.”
Philip Kotler, Kellogg School of management Northwestern University, Global hub.

“This book is specifically addressing founders and business leaders. The book is well written and offers basic principles regarding good leadership. The book is a good reference guide and can be used by master students all over the world.”
Alain Bouchard, Founder and Chair of Board of Alimentation Couche-Tard

Foreløpig program finner du nedenfor, merk at det oppdateres.

Program
Torsdag 12.04.2018
Dag:

08:30 - 09:00

Registrering og lett frokost

09:00 - 09:45

Tittel kommer

09:45 - 10:15

Tittel kommer

10:15 - 10:45

Pause

10:45 - 11:15

Hvordan lage reklamefilm for samme produkt i 20 ulike land

Alf Bendixen arbeidet 13 år i reklamebyråer fra 1990. Fokuset hans var å skape effekt for annonsørene. Dette ledet til at han innførte planner funksjonen i den norske reklamebransjen, og at han tok initiativet til Stella Prisen for Effektiv Reklame. Bendixen har vunnet flere priser i Stella, og var den første som mottok Stellas Ærespris. De siste åtte årene har Alf Bendixen jobbet med analyse, merkevarestrategi og kommunikasjon for det meste utenlands. Hans erfaring de siste årene tar livet av noen myter om merkevarebygging og reklame. Alf Bendixen har svært mange gode case om hvordan skape vekst.
Alf Bendixen
Founder
Big Blue AS
11:15 - 11:45

Tittel kommer

11:45 - 12:45

Lunsj

12:45 - 13:15

Merkevarer i den digitale tid - endringer og muligheter

Lars Erling Olsen, professor ved Handelshøyskolen BI, er en av svært få norske professorer under 40 år, og er en av de ledende nasjonale ekspertene på merkevareledelse. Olsens forskning har særlig vært knyttet til merkevarestrategi, markedskommunikasjon og forbrukerpsykologi, og han har publisert en rekke vitenskapelige artikler i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter. Han er siviløkonom fra NHH, har en doktorgrad fra BI og leder institutt for markedsføring ved Markedshøyskolen. Han har 15 års erfaring med praktisk merkevarebygging – som ansatt i dagligvareindustrien – og som strategikonsulent for noen av Norges mest kjente merkevarer i en rekke ulike bransjer. Lars har også deltatt i og drevet en rekke bedriftsinterne merkevareskoler i Norge og Norden. Han er medforfatter på bestselgeren «Merkevareledelse på norsk 2.0» og er fast spaltist på fagnettstedet Kampanje.
Lars Erling Olsen
Professor
Handelshøyskolen BI
13:15 - 13:45

Verdien av en merkevare

Et blandet strategisk og finansielt perspektiv på merkevareledelse og strategi. Hva er det som egentlig definerer verdien av en merkevare?
Robert Leinders-Krog er en internasjonal strategisk merkevare- og endringsrådgiver. Han har vært rådgiver for mange aktører i ulike bransjer og har drevet strategiske endrings- og merkevarprosjekter for store merkevarer i hele Europa. I Norge har han ledet flere kommunikasjons- og merkevaremiljøer og er i dag leder og grunder av transformasjons- og merkevareselskapet thebrandproject*, innovasjonsakseleratoren x.y.zero.one, samt læringsplattformen skift/academy. thebrandproject* er også del av Brand Finance Global og representerer den skandinaviske regionen. I dag så jobber han primært med utvikling av større konsern og "startups med ambisjoner" Han er en erfaren og resultatorientert rådgiver og foredragsholder som lever og ånder for innovasjon og overordnet forenkling samt tilgjengeliggjøring av strategi.
Robert D. B. Leinders-Krog
Managing Partner
thebrandproject*
13:45 - 14:15

Pause

14:15 - 14:45

Tittel kommer

Rune Garborg
Head of Vipps
Vipps
14:45 - 15:30

Essensen av business

Sunne bedrifter skaper resultater over tid, og gjennomføringsledelse er nøkkelen til suksess. Men hvordan? Jacob Schram vil i dette foredraget fortelle om sine erfaringer fra å lede en større virksomhet ... les mer
Jacob Schram har nesten 30 års erfaring fra noen av verdens største selskaper; McKinsey & Company, McDonald's, Statoil Fuel & Retail, Alimentation Couche-Tard og Circle K samt erfaring fra presidentskapet i Virke og som styremedlem i Møller-konsernet. Han ble vinner av NACS European Industry leader for 2017. Som forfatter av boken “Essensen av business” som utkom i 2017 på norsk og engelsk mener Jacob at lederskap handler både om kompetanse og personlighet.
Jacob Schram
Group President Europe
Circle K (Couche-Tard)
15:30 - 15:45

Oppsummering og avslutning

Knut Kristian Hauger er ansvarlig redaktør og daglig leder i Kampanje Forlag AS og en ofte brukt debatt- og konferanseleder i medie- og kommunikasjonsbransjen. Han har jobbet både som journalist og nyhetssjef siden 2001.
Knut Kristian Hauger
Ansvarlig redaktør
Kampanje
Dag:

Arrangører

Foredragsholdere

Knut Kristian Hauger
Ansvarlig redaktør
Kampanje
Jacob Schram
Group President Europe
Circle K (Couche-Tard)
Rune Garborg
Head of Vipps
Vipps
Robert D. B. Leinders-Krog
Managing Partner
thebrandproject*
Lars Erling Olsen
Professor
Handelshøyskolen BI
Alf Bendixen
Founder
Big Blue AS

Sponsorer

Bli Sponsor