Media Business 2021-2025

04.11.2021 09:00 - 13:00
}
Program
Hotel Continental, Stortingsgata 24, Oslo

Om

«Media Business 2021-2025 – kampen for en bedre verden: Personvern, bærekraft og mangfold»

«Media Business»-konferansen har i alle år belyst de viktigste driverne i medier- og kommunikasjonsindustrien og i år har vi valgt å vie oppmerksomhet til tre helt fundamentale drivere som ikke bare preger medieindustrien – men hele næringslivet og dette er; datakriminalitetbærekraft og mangfold. Hvordan skal vi som selskaper og samfunnsaktører forholde oss til omveltende bevegelser knyttet til personvern og digital sikkerhet, klimakrisen og karbonreduksjon, og ikke minst behovet for et mangfoldig og inkluderende arbeidsliv?

I kjølvannet av stortingsvalget vil vi også invitere til en større sesjon om politikk og mediemangfold og behovet for eventuelt å vekke til live medieeierskapsloven. Våre største mediekonsern fortsetter nemlig å sluke norske aviser, men hvor mange oppkjøp til tåler mediemangfoldet vårt? Hvilke økonomiske, redaksjonelle og demokratiske utfordringer og muligheter fører en utvikling med stadig mer konsern-styrte aviser og hvordan står det til med mangfoldet?

På årets konferanse vil du høre foredrag, intervjuer og paneldiskusjoner fra Telenor, Schibsted, Amedia, Klassekampen, Try Råd, NRK, Geelmuyden Kiese, Seema, og PodMe.

I tillegg blir det en sterk avslutning på dagen når gaming-investoren bak selskapet Klein Group kikker inn i krystallkula for å fortelle om hvordan gaming-opplevelser kommer til å forandre måten vi shopper på i det nye metaverset. Som alltid får vi også gjennomgang av PwCs rapport «Global Entertainment and Media Outlook 2021-2025», som gir oss noen helt ferske prognoser rundt utviklingen i medier- og kommunikasjonsindustrien de neste fem årene. Deretter vil McKinsey fortelle oss hvordan man unngår Yes Prime Minister-fellen, og bare å gjøre noe fordi noe er det man trenger å gjøre.

Vi oppfordrer også alle til å delta på lunsjen da dette er en unik mulighet for nettverksbygging og erfaringsoverføring.

Er dere tre eller flere interesserte fra samme selskap?
Da får dere 20 prosent rabatt! Benytt rabattkode "MB2021" ved påmelding.

Spørsmål? Ta kontakt på event@kampanje.com.

Pris: 4000,- eks. mva.

"Relevant, tidsaktuelt og høyt faglig nivå!"
- Tidligere deltaker på konferansen

Program
Torsdag 04.11.2021

08:15 - 09:00

Registrering og frokost

09:00 - 09:05

Velkommen til Media Business 2021-2025!

Knut Kristian Hauger, Ansvarlig redaktør, Kampanje
09:05 - 09:25

Amedia - publisistisk garantist i plattformenes tid

Anders Opdahl, Konsernsjef , Amedia
09:25 - 09:45

Les mer Norske aviser slukes av mediekonsernene – hvor mange flere oppkjøp tåler mangfoldet?

Anders Opdahl, Konsernsjef , Amedia
Åshild Mathisen, Partner og seniorrådgiver, Try Råd
Mari Skurdal, Ansvarlig redaktør, Klassekampen
Amedia og Polaris Media har de siste årene kjøpt seg kraftig opp på det norske avismarkedet og norske mediekonsern har gått fra å eie 58 til 73 prosent av Avis-Norge på 15 år. En av dem som har vært mest aggressive på avismarkedet er den gamle arbeiderpressen Amedia som den siste tiden har sikret seg kontrollen i store avishus som Asker og Bærums Budstikke og Tun Media, som gir ut Nationen, og under valgkampen tok både Senterpartiet, SV, Ap og Rødt til orde for å vekke den gamle medieeierskapsloven til live. Men hvor mange flere oppkjøp tåler det norske mediemarkedet før det går utover mangfoldet? Og hvilke utfordringer kommer i kjølvannet av stadig flere konsernstyrte aviser?
09:45 - 10:05

Les mer The Sound of Money

Kristin Ward Heimdal, Country Manager Norway, PodMe
Cathinka Rondan, Radiosjef, NRK
Schibsted har investert tungt i sitt podkastprodukt og hentet profiler som Herman Flesvig, Mikkel Niva, Harald Eia og gjengen bak «Radioresepjonen» for å bygge opp en helt ny verdikjede her med profiler og innholdsprodusenter, egen teknologiplattform og et nytt abonnementsprodukt. Podkasttjenesten PodMe har i dag over 100.000 abonnenter i Norden og NRK må forberede seg på en helt ny konkurranse i markedet for lyd og underholdning. PodMe-sjef Kristin Ward Heimdal vil først holde et innlegg om Schibsteds podkastsatsing før vi tar diskusjonen også med NRKs radiodirektør, Cathinka Rondan.
10:05 - 10:25

Les mer Global Entertainment and Media Outlook 2021-2025

Eivind Nilsen, Partner/Konsulent, PwC
Øystein Blåka Sandvik, Partner, PwC
PWC slipper sin helt ferske prognose for de neste fem årene i medier- og underholdningsmarkedet. Partnerne Eivind Nilsen og Øystein Sandvik krydrer også sine prognoser med betraktninger rundt verdens datakonsum, gaming-utviklingen, sosiale medier og hva toppsjefene i næringslivet ser på som de største utfordringene?
10:25 - 10:55

Pause

10:55 - 11:15

Les mer Entertain to sustain

Kristoffer Thoner, Associate Partner, McKinsey
Bærekraft gjelder alle, og det har også mediehusene forstått. Men hvordan unngår man Yes Prime Minister-fellen (og bare gjør noe fordi noe er det man trenger å gjøre)? Gjennom arbeidet med mediehus over hele verden ser McKinsey at mediehus går løs på bærekraftstrenden på to måter – både internt med hvordan man kan redusere eget karbonavtrykk – og eksternt, der man kan bruke kraften av sin rekkevidde og påvirke andre til å gjøre verden til et bedre sted. Tittelen er lånt fra Netflix – men kanskje flere burde la seg inspirere?
11:15 - 11:35

Les mer Bærekraft i Schibsted

Britt Nilsen, Head of Sustainability, Schibsted
Bærekraft slik vi definerer det i Schibsted handler om fire områder; miljø, arbeidstakerrettigheter, menneskerettigheter og anti-korrupsjon. Schibsted har ikke en egen bærekraftsstrategi. Bærekraft er integrert i strategien til Schibsted. Målet med bærekraftsarbeidet vårt er at vi gjennom den virksomheten vi driver skal maksimere vår positive påvirkning på miljø og samfunn samtidig som vi tjener penger. Bærekraft er ikke noe du kan velge å jobbe med fremover; vi tror at det kommer til å være en forutsetning for å drive virksomhet og tjene penger.
11:35 - 11:55

Les mer Mangfoldsledelse, det nye gullet

Loveleen Brenna, Daglig leder, Seema AS
Mangfold er ikke en vinner eller taper, men manglende mangfoldsledelse kan bidra til at organisasjoner blir tapere. Det kan bli vanskelig å tiltrekke og beholde dyktige medarbeidere.
11:55 - 12:20

Les mer Like barn leker ikke best

Hans Geelmuyden, Styreleder, Geelmuyden.Kiese
Ervin Kohn, Seniorrådgiver, Geelmuyden.Kiese
Når folk hører ordet mangfold tenker mange at noen skal ta noe fra dem. De tror at like barn leker best. Men mangfoldsledelse handler om å bake en større kake sammen. Ervin Kohn og Hans Geelmuyden deler oppskrifter og erfaringer fra mangfoldsledelse; Bli ekspert på likhetene, og gjør ulikhetene til organisasjonens styrke. Når du er omgitt av likhet klarer du bare å produsere variasjoner av det samme. Er det rart norsk medie- og kommunikasjonsbransje er dørgende kjedelig?
12:20 - 12:35

Les mer Digitale verdier under angrep

Petter-Børre Furberg, Chief Executive Officer , Telenor Norge
Løsepengevirus og leverandørkjedeangrep har blitt en reell samfunnsutfordring. Svindelmetoder knyttet til pandemien er utbredt og målrettet phising brukes for å komme forbi viktige sikkerhetstiltak. – Det blir stadig mer krevende å forsvare samfunnets digitale veier og verdier, sier Petter-Børre Furberg som kommer til årets Media Business.
12:35 - 12:50

Entertainment Commerce: Hvordan gaming-opplevelser kommer til å forandre måten vi shopper på i MetaVerset

Morten Klein, Founder & Chairman of the Board, Klein Group AS
13:00 - 14:00

Lunsj på Theatercaféen

Sponsorer

Foredragsholdere

Morten Klein
Morten Klein
Founder & Chairman of the Board, Klein Group AS
Petter-Børre Furberg
Petter-Børre Furberg
Chief Executive Officer , Telenor Norge
Ervin Kohn
Ervin Kohn
Seniorrådgiver, Geelmuyden.Kiese
Hans Geelmuyden
Hans Geelmuyden
Styreleder, Geelmuyden.Kiese
Loveleen Brenna
Loveleen Brenna
Daglig leder, Seema AS
Britt Nilsen
Britt Nilsen
Head of Sustainability, Schibsted
Kristoffer Thoner
Kristoffer Thoner
Associate Partner, McKinsey
Øystein Blåka Sandvik
Øystein Blåka Sandvik
Partner, PwC
Eivind  Nilsen
Eivind Nilsen
Partner/Konsulent, PwC
Cathinka Rondan
Cathinka Rondan
Radiosjef, NRK
Kristin Ward Heimdal
Kristin Ward Heimdal
Country Manager Norway, PodMe
Mari Skurdal
Mari Skurdal
Ansvarlig redaktør, Klassekampen
Åshild Mathisen
Åshild Mathisen
Partner og seniorrådgiver, Try Råd
Anders Opdahl
Anders Opdahl
Konsernsjef , Amedia
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger
Ansvarlig redaktør, Kampanje

Arrangører

Media Business 2021-2025