Årets markedssjef 2023

11.05.2023 15:00 - 23:00
Hotel Continental, Stortingsgata 24, Oslo

Om

11. mai skal vi kåre "Årets markedssjef 2023" og inviterer i den anledning til fag, fest og feiring på Hotel Continental!

Med «Årets markedssjef»-prisen ønsker vi å hedre de som gjennom grundighet, gjennomføringsevne og nytekning har bidratt til å realisere imponerende resultater for bedriften eller merkevaren. Les mer om kåringen og nominer din kandidat herNominasjoner kan sendes inn frem til 30. mars 2023.


Vi håper og ønsker at denne prisen vil være med på å løfte betydningen av markedssjefens rolle i norske selskaper, samt være med på å drive faget videre. I tillegg til kåring inviterer vi til et fagprogram med fem relevante foredrag om hva markedssjefen bør kunne i 2023.

Program for dagen:
 • 15:00-17:00: Fagprogram "Kjære CMO, hva må du kunne i 2023?"
  • "Nordisk undersøkelse – hva prioriterer de nordiske markedssjefene?" med Oda Vedlog Kveen fra Synlighet og Nina Gade Tenvik fra Kampanje.
  • "Best på alt, eller må man rett og slett prioritere?" med Arve Heltne.
  • "AI for alle! Kommer vi til å klare oss uten?" med Eirik Norman Hansen.
  • "Fremtidens CMO-rolle" med Behnam Farazollahi fra EY Doberman.
  • "Fra CMO til Chief Tomorrow Officer" med Bettina Lycke fra Manyone.
 • 17:00-18:00: Mingling, mat og drikke
 • 18:00-23:00: Presentasjon av finalistene, kåring og fest

Pris: 1995,- + mva. Du velger selv om du vil delta på både fagprogrammet og kåringen, kun fagprogrammet, eller kun kåringen. Prisen er den samme uansett, så det lønner seg å delta på alt :) 

Ta med deg kollegaer og samarbeidspartnere til en feiring av Norges beste markedssjefer – v
elkommen til fag, fest og feiring 11. mai på Hotel Continental!


Spørsmål? Send en epost til event@kampanje.com.

Program
Torsdag 11.05.2023

15:00 - 15:05

Velkommen

Eirik Norman Hansen, Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher
15:05 - 15:20

Les mer Nordisk undersøkelse - hva prioriterer de nordiske CMOene?

Nina Gade Tenvik, Kommersielt ansvarlig, Kampanje Media
Oda Vedlog Kveen, CMO, Synlighet
Markedssjefens rolle er i stadig endring og utvikling. I undersøkelsen Nordic CMO Survey har de ledende bransjemediene i Norge (Kampanje), Sverige (Resumé) og Danmark (Dansk Markersføring), sammnen med Synlighet kartlagt hvordan nordiske markedssjefer utfører rollen sin. Her deles funnene for første gang!
15:20 - 15:45

Les mer Best på alt, eller må man rett og slett velge og prioritere?

Arve Heltne, Founder & Owner, MediaHub
Det er ikke lenger er mulig å være best på alt som markedssjef, man må prioritere og velge bort ifht hva merkeansvaret krever og hva som gir best ROI. Markedssjefen blir strukket i alle retninger og blir ufrivillig en potet som er litt god til alt. Det er på tide å ta tilbake tiden og gjøre gode valg til beste for sine merker. Hvordan? Det skal Arve Heltne med sine brede og lange erfaring fortelle mer om. Heltne er en erfaren senior visepresident med en demonstrert historie med å jobbe i forbrukervareindustrien. Han har sterk faglig kompetanse innen markedsføringsledelse, internasjonal virksomhet, markedsundersøkelser, ledelse og kontoadministrasjon.
15:45 - 16:10

Les mer Fremtidens CMO-rolle

Behnam Farazollahi, Managing Director, EY Doberman Norway
Tradisjonelt har CMO hatt ansvaret for markedsføring og kommunikasjon, men i dag omfatter CMO-rollen mye mer enn det. I fremtiden vil denne rollen sannsynligvis fortsette å utvikle seg og endre seg i samsvar med endringer i forretningsmodeller, teknologi og forbrukeratferd. En av de største endringene i CMO-rollen i fremtiden vil være økt fokus på teknologi og data. Markedsførere må nå forstå teknologien som driver kundenes opplevelse, inkludert ting som digitale plattformer, kunstig intelligens og maskinlæring. CMO-er vil også måtte være i stand til å samle og analysere store mengder data for å utvikle mer effektive markedsføringsstrategier og bedre forstå kundenes behov. En annen endring som kan skje i CMO-rollen i fremtiden, er at CMO-er vil bli mer involvert i å utvikle forretningsstrategier og drive innovasjon. Tradisjonelt har markedsføring vært sett på som en støttefunksjon til forretningsstrategi, men CMO-er vil sannsynligvis spille en større rolle i å utvikle nye produkter og tjenester og finne nye måter å nå kunder på. Endelig vil CMO-rollen sannsynligvis bli mer involvert i å drive endring og transformasjon i organisasjoner. Med teknologiske fremskritt og endringer i forbrukeratferd vil organisasjoner måtte tilpasse seg og endre seg for å overleve og trives i fremtiden. CMO-er vil være en viktig drivkraft i denne endringsprosessen ved å bidra til å utvikle nye strategier, kommunisere endringene til ansatte og kunder, og sikre at organisasjonen beveger seg i riktig retning. I sum vil CMO-rollen i fremtiden fortsette å endre seg og utvikle seg i takt med endringer i forretningsmodeller, teknologi og forbrukeratferd. CMO-er vil måtte være i stand til å samle og analysere data, drive innovasjon og endring, og være i stand til å utvikle effektive strategier for å nå kundene på nye og innovative måter. For å snakke om dette vil Behnam ha med fersk data fra vår globale CMO survey som vil kunne belyse internasjonal trender og perspektiver om rollens utvikling i nær fremtid.
16:10 - 16:35

Les mer Fra CMO til Chief Tomorrow Officer

Bettina Lycke, Kommersiell direktør, Manyone
I en verden med stadig høyere endringstakt må bedrifter evner å tilpasse seg. I slike tider bør du som CMO ta plass ved roret. Fremtidens CMO-er må bli CTO-er; Chief Tomorrow Officers og i større grad enn før ta eierskap til kundeopplevelsen, til merkevaren og til det neste som kommer for din organisasjon. Det handler nemlig også om forretningsstrategi og innovasjonsarbeid. Men hvordan tar du denne posisjonen i eget selskap, og hvordan setter du kurs som både er solid i dag, og i det farvannet du ikke vet noe om enda? Og hvordan unngår du at det går rett vest på veien dit? Nøkkelen er å ta i bruk «Fremtidsdesign» og designmetodikk inn i strategiarbeidet. I dette foredraget vil Bettina Lycke fra Manyone dele innsikt, verktøy, metodikk og internasjonale caser innen temaer som fremsyn, scenarioer, prototyping og design fiction. Hun vil vise hvordan du gjør det komplekse mer håndterbart og det usynlige synlig. Og hvordan dette kan gi kraft til både strategi, prosess og implementering i din hverdag. Hun vil også gå inn på hvordan du får med deg folk på reisen, slik at du som CMO får mer gehør enn før.
16:35 - 17:00

AI for alle! Kommer vi til å klare oss uten?

Eirik Norman Hansen, Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher
17:00 - 18:00

Mingling, mat og drikke

18:00 - 18:30

Livet blir ca en milliard ganger morsommere for CMO-er, hvis de slipper løs kreativiteten sin på jobb!

Kim Bjørnqvist, Førstelektor i kreativitet og kommunikasjon , Høyskolen Kristiania
18:30 - 19:00

Presentasjon av finalistene og samtaler fra scenen

Eirik Norman Hansen, Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher
19:00 - 20:00

Les mer Kåring av "Årets markedssjef 2023"

Lise Tangen Hansen, CXO, Papirfly
Alf Bendixen, Partner, NSB | Marketing Best Practice
Espen Haugen, Managing Director, Los & Co
Bente Klemetsdal, EVP Sales & Marketing, Aller Media
Trond Bentestuen, Selvstendig konsulent
Nina Gade Tenvik, Kommersielt ansvarlig, Kampanje Media
Tor W. Andreassen, Professor, Norges Handelshøyskole (NHH)
Eddie D'Sa, CEO, Nord DDB
Ved juryen: Bente Klemetsdal (juryformann, Aller), Espen Haugen (Los & Co), Trond Bentestuen (selvstendig), Nina Gade Tenvik (Kampanje Media), Alf Bendixen (NSB Marketing Best Practice), Lise Tangen Hansen (Papirfly), Eddie D´Sa (Nord DDB) og Tor W. Andreassen (NHH).
20:00 - 23:00

Fest og feiring

Sponsorer

Foredragsholdere

Eddie D'Sa
CEO, Nord DDB
Tor W. Andreassen
Professor, Norges Handelshøyskole (NHH)
Nina Gade Tenvik
Kommersielt ansvarlig, Kampanje Media
Trond Bentestuen
Selvstendig konsulent,
Bente Klemetsdal
EVP Sales & Marketing, Aller Media
Espen Haugen
Managing Director, Los & Co
Alf Bendixen
Partner, NSB | Marketing Best Practice
Lise Tangen Hansen
CXO, Papirfly
Eirik Norman Hansen
Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher,
Kim Bjørnqvist
Førstelektor i kreativitet og kommunikasjon , Høyskolen Kristiania
Bettina Lycke
Kommersiell direktør, Manyone
Behnam Farazollahi
Managing Director, EY Doberman Norway
Arve Heltne
Founder & Owner, MediaHub
Oda Vedlog Kveen
CMO, Synlighet

Arrangører

Årets markedssjef 2023