- Vi ser virkelig frem til å jobbe med temaet hos JDO. Det er tydelig at de har kreativiteten, intelligensen og den tekniske forståelsen som er nødvendig for å lede Henning-Olsen inn i fremtiden, samtidig som de hedrer historien vår, sier Lillian Hall, markedsdirektør i Hennig-Olsen. 

Kampanje har tidligere skrevet om den norske iskremgigantens samarbeid med Per Høj, Nucleus og Anti.

Hennig-Olsen har nå valgt seg det internasjonale designbyrået JDO Brand Design som ny kreativ partner, og Hall sier til Kampanje at de hadde en omfattende pitsjprosess med flere byråer før de tok avgjørelsen. 

- Denne gangen var det JDO som leverte best i prosessen ut fra en totalvurdering. De har også god erfaring med å jobbe opp mot norske forbrukere med norske detaljhandel-merkevarer, sier Hall. 

- Forstår nordisk kultur
JDO har kontorer i England, USA og Singapore, og jobber med store kunder som Dove, Jack Daniels, Carlsberg og norske Ringnes - deriblant merkevarene Solo, Farris og Funlight. 

- Deres robuste erfaring med nordiske merker viser at de forstår kulturen vår, og deres unike tilnærming til innovasjon skaper mye begeistring innad i teamene våre, sier Hall. 

Hun avviser at Hennig-Olsen har planer om å lansere internasjonalt, nå som de har valgt seg et internasjonalt byrå. 

- Hvorfor velger dere å fornye designet deres nå?

- Vi ser et behov for å styrke flere av merkene våre, spesielt innen pakningsdesign, og ønsket et byrå som har høy kompetanse innen dette og som kan se på porteføljen vår med nye øyne, sier Hall. 

Les også: Diplom-is vurderer å endre logoen – fjerner navnet «Eskimonika»

Skal styrke kampen mot konkurrentene
- Hennig-Olsen er familieeid, og har en vidunderlig og innholdsrik historie, sier Fiona Florence, daglig leder i JDO.

Ifølge en meldingen fra designbyrået, blir deres jobb å utvikle og løfte frem Hennig-Olsens portfolio og merkevare i kampen mot konkurrentene. I tillegg vil fokuset ligge på design- og produkt-innovasjon. 

- Hennig-Olsen har gått fra å bli solgt i en enkelt kiosk i Kristiansand, til å bli den ultimate desserten i hele Norge. Vårt team ser frem til å bringe denne historien til live, å fremheve dens kvaliteter for å styrke Hennig-Olsens forhold til forbrukerne, og å forsterke deres posisjon som Norges ledende iskrem, sier Florence. 

Les også: Tror prisene på TikTok snart vil øke - Synnøve Finden er en av få norske annonsører på appen