I kamp med fire andre designbyråer, kunne design-avdelingen hos Dinamo nylig slippe jubelen løs etter at de hadde undertegnet avtale med Norsk Tipping. Kontrakten om å ha ansvar for designtjenester til Norsk Tipping-konsernet med alle merkevarer under dette, ble fredag forrige uke undertegnet på Norsk Tippings hovedkontor på Hamar.

- Vi er selvfølgelig glade for at den kompetansen vi besitter, verdsettes av en viktig, norsk aktør. Dette er en merkevare som spiller en rolle i folks liv og som mange har et spesielt forhold til. Det skal bli spennende å få være med på å forvalte denne. Vi skal prøve å bidra til at Norsk Tipping blir enda tydeligere, sier kundedirektør Terje Lien i Dinamo til Kampanje.

I avtalen ligger alt fra vedlikehold, og videreutvikling av design til deltakelse i strategiske diskusjoner om hvordan man tar merkevaren videre.

Grid Design tapte
Når Dinamo nå overtar det designmessige ansvaret, tar de over stafettpinnen fra Grid Design. Grid har hatt det designmessige ansvaret i to perioder tidligere; fra 1997 til 2008 og deretter fra 2011 til nå.

Ifølge en pressemelding var det Dinamo som hadde det beste anbudsdokumentet basert på de fire tildelingskriteriene i konkurransegrunnlaget; priser og kostnader, kompetanse og erfaring, leveringsevne og egenskaper til drifts-, support- og vedlikeholdstjenester.

- Dinamo viste meget god forståelsen for den krevende oppgaven det er å fornye og videreutvikle en tradisjonsrik merkevare som Norsk Tipping. Dette blir et spennende samarbeid som vi på Hamar ser frem til, sier Yngvild Nygaard i Norsk Tipping i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Menneskene bak: Her er de som skal jobbe med design i Norsk Tipping og Dinamo.

Sårt tiltrengt
Etter det Kampanje kjenner til, er verdi på avtalen estimert å være mellom 2,5 og 3 millioner kroner i året. Avtaleperioden er på to år, med opsjon på forlengelse i ytterligere to år. Det vil si at oppdraget kan bringe mellom fem og 12 millioner kroner inn i Dinamo-kassen.

- Vi gleder oss stort. Og i våre øyne er jo dette et prestisjeoppdrag. Og det har selvfølgelig også en  en betydelig økonomis side. Vi driver tross alt med business. Som alle andre, sier Lien.

Les også: Kraftig resultatfall for Dinamo

Rett før sommeren vant Dinamo Design en annen, større kunde da Nasjonalbiblioteket valgte Dinamo som samarbeidspartner på designtjenester.

- Vi har hatt høyt trykk på anbudssiden det siste året, bekrefter Lien overfor Kampanje.

- Hva blir det første dere vil ta tak i med Norsk Tipping?

- Det er litt tidlig å si hva som skal gjøres. Vi må nok jobbe litt med dem i det daglige og vi får se hvor det bærer av sted, avslutter Lien.

Like før sommeren ble det kjent at det er McCann som de neste fire årene skal styre deler av reklamekontoen til  Norsk Tipping. Og beslutningen om hvilket mediebyrå som er valgt, skal være ikke langt unna.

Les også: - Som å vinne i Lotto