Andreas Ziener starter opp i Unfold som innholdsstrateg, og kommer senest fra stillingen som Senior Strategist i PR- og kommunikasjonsbyrået Manifest i London. Før det har han lang fartstid som strategi- og innholdsrådgiver i Trigger.

– Å få med Andreas på laget markerer etableringen av produktinnhold som et viktig strategisk fagområde og utvidet tjenestetilbud for Unfold. Vi har lenge jobbet med produktutvikling for selskaper i oppstart eller omstilling, og vet at måten produktene pakketeres, kommuniseres og kompletteres av innhold er vel så viktig som funksjonaliteten de tilbyr, sier Egil Stene-Johansen, Managing Partner i Unfold.

 

Erfaring med startups og store merkevarer

– Den raske utviklingen innen teknologi og brukeratferd som skjer på tvers av bransjer, fagdisipliner og landegrenser om dagen, gjør at tradisjonell merkevarebygging får en stadig mindre rolle, mens brukeropplevelse blir stadig viktigere. Det holder ikke lenger å pynte på et middelmådig produkt med en kreativ kampanje, man må heller utvikle sømløse opplevelser som formidler merkevarens personlighet og treffer brukeren med relevant innhold i hvert eneste steg av interaksjonen, sier Ziener.

I London jobbet han med å bygge merkevarer fra bunnen av for internasjonalt anerkjente startups som sykkeldelingstjenesten ofo og big data -selskapet Teralytics, men utviklet også strategier for etablerte selskaper som PlayStation, BrewDog og Vivino. I Trigger var han ansvarlig for store kunder som Canal Digital og DNB, og hadde en sentral rolle i den prisvinnende kampanjen Stopp Bryllupet for Plan Norge.

 

Spisskompetanse med bred relevans

– Vi er i vekst om dagen med flere nyansettelser i løpet av de siste månedene, og med Andreas ønsker vi å bygge opp kompetanse innen blant annet merkevarestrategi, tone of voice og microcopy. Dette vil ikke bare bidra inn i våre egne utviklingsprosjekter, men være relevant for alle som har behov for å skape innhold rundt nye produkter eller tjenester, sier Stene-Johansen.

 

Design- og teknologiselskapet har blant annet erfaring med OBOS, Get, Anton Sport, SNØ, Xeneta, Avinor og NRK.

– Unfold befinner seg allerede i en sterk posisjon med en unik sammensetning av strateger, designere og utviklere som jobber med flere spennende prosjekter, og jeg gleder meg til å bringe min egen kommunikasjonserfaring inn i dette arbeidet for å bidra til å skape morgendagens merkevarer, sier Ziener.