Last ned rapporten her.

– Vi er sikre på at vi bommer på flere av punktene. Men også denne gangen er vi sikre på at flere av dem vil påvirke politikk, samfunn og næringsliv fremover, sier Sindre Beyer, daglig leder i Try Råd.

Rett etter nedstengningen av Norge i mars lanserte TRY Råd første utgave av «100 endringer som følge av korona». Flere hundre lastet ned og innholdet ble tema i ledergrupper og lunsjsamtaler.

Nå er oppfølgeren her, og arbeidet med rapporten har PR-byrået har snakket med både samarbeidspartnere og fagfolk for å finne endringene og trendene vi har i vente.

Quaranteens og quarantech

– Nyord som «coronials» «quaranteens» og «quarantech» viser at vi lever i en tid som vil sette spor i lang tid. Mye vil bli endret, men mye vil også bli som før, sier Beyer.

Han tror vi kan vente oss varige endringer i tech-industrien fremover, og peker på at partnerskap, produkter og tjenester som ble etablert og koblet sammen under pandemien har etablert et nytt økosystem innen innovasjon og teknologi.

– Pandemien har tvunget Norge gjennom en «innovasjons-stresstest». Aktører som ikke jobbet sammen tidligere har funnet veien til hverandre, noe som åpner for nye partnerskap og andre muligheter enn før, sier Beyer.

Smartbåt og strømmestjenester

I likhet med forrige gang tar rapporten for seg mulige endringer innen kategorier som politikk og samfunn, miljø og klima, økonomi, arbeidsmarked og utdanning.

Nå er det også en egen kategori for forbrukeratferd og livsstil.

– Nordmenn har endret vaner betydelig under koronakrisen. For eksempel får flere enn før internett i hytte og båt, alle strømmer mer og vi ser en lytteboom i lydbøker. Men de store endringene må du laste ned rapporten for å lese, avslutter Beyer.

Last ned rapporten her.