TRY Reklamebyrå skulle egentlig bare være et lite reklamebyrå. Etter å ha jobbet dag og natt i 15 år i flere større byråer ønsket det kreative teamet Kjetil Try og Einar Fjøsne å starte sitt eget lille og oversiktlige byrå. Slik gikk det ikke.

-Det var kun oss to i begynnelsen. Etter hvert som kundelisten vokste og større kunder kom til, innså vi imidlertid raskt at vi ikke kunne drive som en trivelig pølsebu, sier Kjetil Try.

 

Fire byråer under samme tak

Dermed kom flere ansatte til og fikk jobbadresse i Øvre Slottsgate. Fra å være fire, fem personer i 1998, teller gruppen snaut 200 ansatte i dag. Men det er ikke bare antallet medarbeidere som har endret seg for bursdagsbarnet.

-Kommunikasjon i 2018 handler ofte om store kundereiser der en rekke spesialister bidrar med sin spesialkompetanse innen kreativitet, teknologi, strategi og medieformidling. I TRY har vi tatt konsekvensen av dette og dyrket frem ulike fagmiljøer. TRY-reklamebyrå og det uavhengige reklamebyrået POL med sitt kreative fokus, teknologiselskapet TRY Apt, mediebyrået TRY Opt og rådgivingsselskapet TRY Råd.  Vi skal ha Norges dyktigste kommunikatører innen alle fagfelt med kundens mål i sentrum.

I løpet av de 20 første årene har TRY bitt fra seg i både nasjonale og internasjonale kreativitets-konkurranser. Grunnleggeren synes det er hyggelig og inspirerende, men på ingen måter det viktigste.

-Gull og heder er først og fremst motiverende for oss som jobber her, og det i seg selv er viktig nok, men ikke målet med jobben vi gjør. Uten fornøyde kunder går vi konkurs og da hjelper det lite at vi har vunnet hundrevis av priser.

Nysgjerrig 20-åring

På den store dagen har Try ingen ambisjoner om å lene seg tilbake og hvile på laurbærene som Norges største reklame- og kommunikasjonshus.

-Forrige helg reiste hele TRY Reklamebyrå til Toscana. Vi mimret og koste oss, men vi så også fremover. Fordi når du er 20 år står du på terskelen til å ta fatt på voksentilværelsen. Du er sulten, nysgjerrig og veldig spent på hvordan fremtiden skal bli. Det eneste du vet sikkert er at det venter noe spennende der fremme. Det er jo sånn. Det er nå det virkelig begynner.

 

Andre nyheter om TRY:

Stemmestyr(ing) fra REMA 1000 og TRY

TRY starter mediebyrå med GroupM

 Ny storeslem fra Try - vinner Byråprofil for 15. gang

 DN-journalist går til TRY