Hva er share of search?

Share of search refererer til den prosentvise andelen av søk som en bestemt merkevare, produkt eller bedrift mottar i forhold til totalen av relevante søk innenfor en gitt bransje eller marked. Det er en måling som indikerer hvor mye oppmerksomhet og interesse en aktør genererer i søkemotorene i forhold til konkurrentene. Med share of search får du innsikt i hvor godt ens merkevare eller produkter blir oppdaget og søkt etter av potensielle kunder i forhold til konkurrentene. Dette kan hjelpe deg og bedriften med å identifisere muligheter for å øke synligheten, tiltrekke seg flere kunder og oppnå en konkurransefordel i markedet.

Hvor nøyaktig er share of search?

En studie ledet James Hankins viser at share of search har blitt funnet å representere 83% av en merkevares markedsandel. Med andre ord har det en god korrelasjon med den totale markedsandelen, eller fungerer i det minste som en ledende indikator. Sammenlignet med en markedsandelsrapport som ofte bruker «gammel» data, gir share of search deg fersk data hver måned. Dette gir deg mulighet til å handle raskt og tilpasse deg endringer i markedet.

Hva kan share of search gjøre for din bedrift?

Forbedre din SEO-innsats og overgå konkurrentene

Ved å utnytte andelen av søk kan du evaluere synligheten av din merkevares søkeresultater og identifisere muligheter for å forbedre din SEO-innsats. Ved å analysere andelen av søk for spesifikke søkeord, kan du få innsikt i dine konkurrenters prestasjoner. Dette gir deg muligheten til å være ett steg foran dine konkurrenter.

Mål markedsaktiviteter og hold deg oppdatert på trender

Ved å korrelere endringer i din bedrifts andel av søk med spesifikke kampanjer, kan du effektivt måle resultatene av dine markedsføringstiltak. Dette gjør det mulig å identifisere markedsføringstiltakene som øker merkevarebevissthet og bidrar til å fange en større markedsandel. Ved å bruke andel av søk kan du også holde deg foran trender, oppdage endringer i forbrukeradferd og holde oversikt over endringer i populariteten til søkeord.

Klar til å sette i gang?

Å spore din andel av søk gir verdifulle innsikter og fordeler for din bedrift. Andel av søk gir en omfattende og oppdatert oversikt over din merkevares synlighet og popularitet på nettet, slik at du kan forbedre SEO-innsatsen, overgå konkurrentene, måle kampanjeprestasjoner og holde deg foran trenderne. Ved å analysere andel av søk-data kan du ta informerte markedsføringsbeslutninger, justere strategier, tilpasse markedsføringstiltakene etter forbrukeradferd og nye trender, og til slutt forbedre din markedsposisjon.

Er du klar til å komme i gang? Ta kontakt her!


Denne artikkelen er publisert av Fyr, i samarbeid med TRY.