Å velge høyere utdanning oppleves som et av livets viktigste, men også vanskeligste valg. Det å ta det riktige valget er ganske avgjørende for fremtiden din. Men å finne den rette skolen er en krevende prosess; det er masse informasjon og valgmuligheter, og alle rundt deg har garantert en mening.

Målgruppen (de unge) er kjent for å være vanskelige å få tak i: digitale innfødte som raskt sorterer ut alt som ikke er interessant, påvirkes av venner, og ikke minst forbilder og influensere de følger på sosiale medier. De stoler ikke på reklame eller det merkevarer sier.

Innsikt og tidligere læring viste at vi trengte en sterk tilstedeværelse på tvers av flere digitale plattformer. Vi visste også at eksponeringer alene ikke ville gi effekten vi trengte; vi måtte ha riktig type innhold og tonalitet: ekte, troverdig, relevant og lekent. Vi kombinerte derfor et rikt innholds-univers; alt fra profilfilmer med en ærlig og nedpå tone, til håndplukkede influensere som hadde en mer humoristisk tilnærming til konseptet «Bli den du er» – noen av de selv i ferd med å velge skoler.

Resultatene var ganske enkelt over all forventning: Vi oppnådde ekstremt høy reklameoppmerksomhet i målgruppen (som visstnok ikke bryr seg om reklame…). Kampanjen har hatt positiv innvirkning på viktige merkevare-KPI-er, og Høyskolen Kristianias fotavtrykk i markedet har blitt tydeligere. Høyskolen hadde en markant økning i antall søkere på 26,9 % (over dobbelt så høyt som opprinnelig vekstmål), og salgsmodellering viste at kampanjen genererte særdeles god ROI på tvers av alle kanaler.

  • Bronse i Gulltaggen 2020 i fagdisiplin Mediastrategi, kategori Kampanje
  • Belønnet med sølv i kategorien Mediestrategi i Medieprisen 2019

Andre involverte:

Egmont People, Geelmuyden Kiese